Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:11 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Muzica te inspiră

ro

30 Sep, 2015 00:00 2036 Marime text
Muzică ascultăm toți, doar gustul diferă. De la muzică clasică la rock, toate genurile muzicale sunt ascultate de oameni pentru „n” motive.
 
Unii spun că muzica îi inspiră să creeze lucruri, alții că îi ajută să aibă spor în muncă, pe când cei mai mulți o ascultă pentru a se relaxa.
 
Pentru orice motiv ar fi ascultată, ea este cea care ne motivează de multe ori să ieșim din anumite stări. Însă în funcție de mesajul transmis de fiecare piesă sau de modul în care o interpretăm, ne putem schimba starea nu doar din una rea în una bună, ci și invers.
 
Oricum ar fi mesajul sau muzica pe care alegem să o ascultăm, cred că dacă aș întreba toți oamenii din jurul meu dacă ar putea trăi fără muzică mi-ar spune că nu, și sunt sigură de asta.
 
Muzica nu ține de gen, de mesaj sau de sex, vârstă, ci ține de noi înșine, și de dorința interioară de a ieși din rutina zilnică și a intra în lumea imaginară în care ne „azvârlește” melodia.
 
Ne uităm în jurul nostru și vedem pe stradă tineri și nu numai, care stau cu căștile în urechi. Muzica este cea care îi urmează pe drumul lor, care îi susține și care le ține „de urât” până ajung la destinație.
 
Nici vârstnicii nu se pot despărții de vechile șlagăre din tinerețe și nici de muzica populară care îi ajută să traverseze viața mai ușor. Muzica le dă nu doar un tonus mai bun, ci îi ajută să traiască din amintirile frumoase în care muzica îi purta în horele uriașe tradiționale care se făceau pe vremuri.
 
Din punctul meu de vedere, muzica, în funcție de ce gen ne alegem, ne ajută să trecem peste monotonie, peste liniștea ce se lasă noaptea, și este aceea care ne inspiră atunci când avem nevoie de un impuls.
 
Concluzionând, muzica nu este doar zgomotul din difuzoare, este partenerul nostru atunci când simțim nevoia de altceva decât ceea ce vedem în jurul nostru. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii