Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:32 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Început de decembrie fără culoare! Constanța gri a anului 2015

ro

04 Dec, 2015 00:00 3107 Marime text
Constanța pe care mi-o imaginez cu ceva timp înainte să sosească iarna este una plină de culoare, însă la fiecare început de decembrie sunt dezamăgită. De ce? Pentru că îmi doresc un oraș plin de lumini în luna decembrie, nu unul gri, care nu oferă pic de căldură sufletească.
 
De ce mi-ar face plăcere ca acum, la început de decembrie, să mă plimb pe străzile din Constanța? Dacă pentru noi, adulţii, nu s-a făcut ceva pană acum, măcar la copii să ne gândim. Pentru că spiritul Crăciunului este adus odată cu aspectul festiv pe care îl are orașul. De ce alte orașe pot și noi nu? Avem pretenții că locuim în orașul de la malul mării, unul dintre punctele-cheie ale turismului din România…
 
La sfârșitul săptămânii vine Moș Nicolae. Cum îi scoatem pe cei mici în oraș pentru a le încânta sufletele în această perioadă, cum le explicăm lor că imaginea feerică de sărbători la noi va sosi cu întârziere?
 
Nici în anii trecuți constănțenii nu au avut parte de un oraș plin de lumini de sărbători. Mereu au fost acoperite cu precădere bulevardul Tomis, bulevardul Mamaia, Parcul Casei de Cultură, Parcul Primăriei și cam atât. Constanța nu este alcătuită doar din aceste locuri. Nu văd de ce decorațiunile luminoase nu pot fi amplasate și în restul orașului, și nu doar pe unde sunt baruri şi spaţii de distracție. În condițiile în care toți cetățenii din Constanța contribuie la bugetul orașului, nu văd de ce nu s-ar schimba această „tradiție”, astfel montându-se beculeţe de sărbători pe majoritatea arterelor și parcurilor din oraș.

Vedem la televizor orașe ca Sibiu, Timișoara, Cluj, București, împânzite de luminițe care au fost aprinse toate pe 1 decembrie, iar în Constanța, până la această oră, ne uităm încă la stâlpii de iluminat public care se aprind sau nu.
 
Autoritățile locale promit că anul acesta orașul va fi mult mai luminat de sărbători, urmând a fi montate beculeţe pe bulevarde, străzi principale şi străzi de legătură din zona centrală şi din cartierele Peninsulă, Poarta 6, Km. 4-5, Km. 5, Viile Noi, Tomis Nord, Faleză Nord, Palazu Mare, inclusiv în intersecţiile, sensurile giratorii şi intrările în oraş. Rămâne de văzut dacă se țin de cuvânt. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii