Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:48 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Despre încredere în sport. Simona Halep şi victoria care i-a netezit drumul spre locul întâi în lume

ro

21 Oct, 2017 00:00 2438 Marime text
În sport, încrederea şi moralul îţi dau puteri nebănuite, îţi dau aripi. Te fac să te simţi invincibil(ă), plin(ă) de forţă. Mai ales dacă sunt căpătate după un succes deosebit, care a doborât o barieră ce părea de netrecut. Vă sună cunoscut? 
 
Da, o putem încadra aici şi pe Simona Halep cu a sa victorie memorabilă contra Mariei Şarapova, care a dus, finalmente, după alte două succese, la urcarea constănţencei pe locul întâi în tenisul feminin mondial.
Maria Şarapova părea o adevărată bestia nera pentru Simona, constănţeanca pierzând toate cele şase partide anterioare (inclusiv o finală de Grand Slam, cea de la Roland Garros, din 2014) contra jucătoarei din Rusia, fost lider mondial. Halep trecuse chiar şi de Serena Williams (acea victorie zdrobitoare de la Turneul Campioanelor), câştigase şi în faţa altor jucătoare de top, dar pe Maşa nu reuşea să o doboare, nici măcar după ce rusoaica făcuse acea pauză competiţională de peste un an, în urma suspendării.
 
A venit însă turneul de la Beijing, iar lucrurile s-au schimbat. A sosit vremea ca şi Simona să se bucure: prima victorie în faţa Mariei, obţinută şi la un scor clar, 6-2, 6-2. Încrederea constănţencei a urcat la cele mai înalte cote. Iată că se poate! Iar după acel moment zero, din optimile de finală, Halep a jucat cu un moral de fier, iar în următoarele două partide a fost de neoprit, luându-şi două binemeritate revanşe (victorii la Daria Kasatkina şi Jelena Ostapenko) şi nemairatând şansa de a deveni lider mondial.
 
Chiar şi Simona a recunoscut că victoria împotriva Mariei Șarapova a fost imensă, mai cu seamă în plan mental. A ajutat-o să conştientizeze că ea e acum cea mai bună, după ce le-a învins pe toate jucătoarele mari din lume. Într-o carieră sportivă, ca şi în viaţă, de altfel, sunt moment decisive, de cotitură, care hotărăsc destine şi stabilesc noi cursuri. S-a întâlnit şi Simona Halep cu un astfel de moment, care, ulterior, a urcat-o pe locul întâi în lume şi normal ar fi ca, în continuare, avântul luat să o ducă şi pe alte piscuri, pe care să le cucerească, înfigând cu sete steagul României: Turneul Campioanelor (care e cel mai apropiat, începe duminică) şi un turneu de Grand Slam. Game, set şi meci Halep!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii