Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:57 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un mic dejun expirat

ro

29 Jan, 2003 00:00 994 Marime text

Cumparam, dar nu stim ce

Nu este necesar ca noi, consumatorii, sa riscam pe banii nostri, atunci cand consumam alimente * In decursul saptamanii trecute, inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Constanta au dispus distrugerea unor cantitati importante de unt si cornuri Magic, expirate

Consumatorul are dreptul de a fi informat, de a alege si de a beneficia de produse sigure: alimentare, nealimentare sau de uz indelungat. Consumatorul, care ar trebui sa fie suveranul pietei, este beneficiarul direct al produselor care trec prin lantul alimentar, siguranta acestora fiind vitala pentru sanatatea fiecaruia dintre noi.

Ce sa mancam si ce nu

Alimente expirate, produse depozitate in conditii neigienice si preparate din carne care pun in pericol sanatatea constantenilor. Iata ce au gasit inspectorii Oficiului pentru Protectia Consumatorului in timpul controlului de saptamana trecuta. Produsele gasite cu deficiente fie au fost oprite temporar de la comercializare, fie au fost denaturate. Cel mai mult au avut de suferit comerciantii care aveau in galantare produse expirate si cei care depozitau alimentele in spatii care nu corespund normelor igienico-sanitare. Astfel, SC Ecrem Com SRL Ovidiu comercializa produse alimentare cu termenul de valabilitate expirat: telemea, unt, preparate din carne. Aceleasi nereguli s-au descoperit si la SC Hasim SRL Constanta care avea la vanzare bere Azuga, alune, drojdie, cornuri Magic si ciocolata, toate expirate. Cu toate acestea, in continuare, constantenii care se aprovizioneaza din buticurile orasului risca sa se imbolnaveasca. Marea majoritate a cumparatorilor nu stiu ca neregulile sesizate in magazine pot fi reclamate la Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului atat prin telefon, 018.080.999 (apel gratuit), cat si prin Internet, la adresa www.anpc.ro/reclamatii, unde exista un formular de reclamatii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii