Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:45 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scandal la Hârşova. PSD strânge semnături pentru demiterea edilului-şef. Primarul ALDE spune că demersul nu are temei legal!

ro

19 Jan, 2017 00:00 4741 Marime text
Preşedintele organizaţiei orăşeneşti a PSD Hârşova, Tudor Nădrag, anunţă că s-a demarat o campanie de strângere de semnături pentru organizarea unui referendum local având ca scop demiterea primarului Viorel Ionescu, din cauza nemulţumirilor provocate de acesta în oraş.
 
Într-un comunicat al organizaţiei se arată că: „Biroul organizaţiei orăşeneşti PSD Hârşova constată cu îngrijorare comportamentul discreţionar şi abuziv al primarului Ionescu Viorel, lipsa de preocupare pentru interesele generale ale colectivităţii locale, tendinţa de distrugere şi desfiinţare a Spitalului Orăşenesc, izgonirea medicilor, abandonarea proiectelor privind valorificarea apelor termale, reabilitarea şi dotarea spitalului, precum şi a proiectului pentru asfaltarea tuturor străzilor.
 
În vara anului 2016 am predat oraşul la cheie: asfaltat pe 70% din străzi, cu parcuri, spaţii verzi şi locuri de joacă pentru copii, iar spitalul a fost pus la punct. De asemenea, l-am asigurat de tot sprijinul nostru pentru valorificarea celor zece proiecte în lucru (recent s-au aprobat proiectele depuse de noi în octombrie 2015: trei milioane de euro pentru reabilitarea şcolii vechi şi asfaltarea a încă zece străzi şi un milion de euro pentru modernizarea stadionului). 

Câteva argumente pentru a susţine procedurile ce vor urma sunt:

De şapte luni nu a ieşit din birou, şantajează şi ameninţă adversarii politici, scopul lui nefiind asigurarea bunului mers al oraşului.
Ocupă abuziv teren din domeniul public pe care şi-a construit casa.
Are dosar penal pentru mită electorală.
Nesocoteşte voinţa cetăţenilor nerecunoscând viceprimarul ales.
Tocmai de aceea, s-a hotărât iniţierea procedurilor de strângere de semnături pentru organizarea unui referendum local având ca scop demiterea primarului Ionescu Viorel, având în vedere îngrijorarea cetăţenilor privind viitorul acestui oraş. Motivaţia legală pentru iniţierea acestui demers va fi înaintată prefectului judeţului Constanţa“.

Şi viceprimarul lansează acuzaţii la adresa primarului Ionescu 

Zilele trecute, viceprimarul localităţii Hârşova, Ionel Dia, a formulat o serie de acuzaţii împotriva primarului oraşului, Viorel Ionescu. Printre reproşurile aduse de viceprimar edilului-şef ar fi şi numirea în funcţia de manager al Spitalului Orăşenesc Hârşova a medicului Cristian Nicoară, cel care a condus şi Spitalul Cernavodă. O altă numire pe care vicele o consideră discutabilă este cea a directorului interimar al Carsium Edil SRL.

Primarul susţine că „demersul PSD+PNL nu are temei legal“ 

Extrem de deschis, primarul oraşului Hârşova, Viorel Ionescu, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, că această campanie iniţiată de opoziţia din CL Hârşova nu are temei legal. „Vreau să-mi fie aduse la cunoştinţă ce legi am încălcat, în ce temei se strâng semnături pentru demiterea mea. Nu am dosar penal, iar terenul la care se face referire este unul neinventariat.
 
În ceea ce priveşte managerul spitalului din Hârşova, ne judecăm cu Prefectura Constanţa. Vreau să văd cine va plăti salariul fostului manager suspendat, când acesta va câştiga în instanţă. În ceea ce priveşte numirea conducerii societăţii de gospodărire, în 30 iunie, toţi consilierii au votat şi m-au împuternicit pentru a face această numire. Directorul este un om bine pregătit“, a precizat Ionescu.
 
Primarul consideră că această campanie vine după ce instituţiile statului au făcut paşi importanţi în a face lumină în ceea ce a însemnat, până în vara anului 2016, administraţia locală din Hârşova. „Viceprimarul nu vine nici la serviciu, fostul primar este disperat. Eu le recomand să dea dovadă de demnitate. Campania s-a încheiat. În două săptămâni voi face o conferinţă de presă unde voi prezenta şi dovezile celor susţinute prin aceste declaraţii“, a conchis primarul din Hârşova.
 
În acest moment, în CL Hârşova sunt şase consilieri ALDE, şase PSD, patru PNL şi unul PMP. Ultimii 11 fac opoziţie primarului şi colegilor consilieri de la ALDE.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii