Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:23 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi cazuri de ultraj în Constanţa Un poliţist local, bătut în plină stradă. Un deţinut de la Poarta Albă a ameninţat un gardian că îi va lua gâtul

ro

23 Sep, 2017 00:00 8282 Marime text
Deciziile Curţii de Apel Constanţa sunt definitive
 
După prezentarea cazului în care doi bărbaţi din judeţul Constanţa au fost condamnaţi definitiv la câte doi ani de închisoare, cu executare, pentru ultraj, după ce au înjurat, trântit la pământ şi lovit un poliţist, acum vă facem cunoscute alte dosare penale cu acelaşi obiect.
 
Unul dintre acestea vizează cauza în care un poliţist local, în timp ce se plimba cu bicicleta, a fost lovit de un individ cu pumnii în zona feţei. Potrivit magistraţilor, în timp ce îl lovea, inculpatul i-a reproşat victimei că, de mai multe ori, în calitate de poliţist local, l-a amendat contravenţional.
 
Conform magistraţilor, în timp ce se deplasa cu bicicleta pe o stradă din localitatea Hârşova, persoana vătămată a fost întâmpinată de patru persoane de sex masculin, dintre care trei de etnie rromă, printre care l-a recunoscut pe inculpatul cauzei.
 
Din actele oficiale se mai arată că inculpatul i-a ieşit în faţă persoanei vătămate, pe care a început să o lovească cu pumnii în zona feţei. În timp ce o lovea, inculpatul i-a reproşat acesteia ca, de mai multe ori, în calitate de poliţist local, l-a amendat contravenţional.
 
Persoana vătămată a încercat să fugă, moment în care inculpatul a aruncat cu pietre în ea şi a înjurat-o, făcând totodată ameninţări atât la adresa acesteia, cât şi a familiei sale.
 
Din certificatul medico-legal nr.(…) emis de SJML Constanţa, reiese că persoana vătămată prezintă leziuni traumatice, care au putut fi produse prin lovire cu corp dur şi care necesită cinci-şase zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.
 
Curtea de Apel Constanţa a închis definitiv dosarul prin aplicarea unei pedepse de zece luni de închisoare cu executare.
 
Cel de-al doilea caz de ultraj pe care îl vom prezenta azi a avut loc în cadrul Penitenciarului Poarta Albă. Conform anchetatorilor, un deţinut ar fi ameninţat cu moartea un agent supraveghetor, solicitându-i să nu-i întocmească dosar în legătură cu un incident.
 
În ziua de 13 iunie 2014, în jurul orei 9.30, persoana vătămată se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu în cadrul Penitenciarului Poarta Albă, judeţul Constanţa. Persoana vătămată avea îndatorirea de a supraveghea deţinuţii, în curtea penitenciarului. La un moment dat, a observat un grup de deţinuţi, dintre care doi se certau şi se manifestau gălăgios. Persoana vătămată s-a apropiat şi a constatat că deţinuţii care se certau erau inculpatul (…) şi numitul (…).
 
Persoana vătămată le-a cerut acestora să înceteze cu manifestările respective, pentru a nu degenera în acte de violenţă. În acel moment, inculpatul a început să-i vorbească pe un ton agresiv şi a ameninţat persoana vătămată, spunându-i că, dacă îi face raport de incident, îi va lua gâtul când se va elibera şi să aibă grijă, că ştie că are copii.
 
În final, după judecarea cazului, judecătorii Curţii de Apel Constanţa au decis condamnarea inculpatului la doi ani şi şapte luni de închisoare cu executare, pentru şantaj şi ultraj.
 
Decizia Curţii de Apel Constanţa a fost definitivă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii