Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:32 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mare atenţie unde vă parcaţi maşinile! Puteţi fi acuzaţi şi condamnaţi pentru ucidere din culpă! Caz concret la Constanţa

ro

07 Sep, 2017 00:00 10151 Marime text
Cercetaţi, judecaţi şi condamnaţi pentru ucidere din culpă, deşi nu au făcut decât să-şi parcheze maşinile neregulamentar. Vorbim despre doi şoferi din Constanţa care au fost condamnaţi la câte nouă luni de închisoare, cu suspendare, pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Potrivit minutei judecătoreşti, instanţa a stabilit şi gradele de culpă în prezenta cauză, respectiv 15% în sarcina fiecăruia dintre inculpaţii care şi-au parcat neregulamentar maşinile, culpe concurente cu cea a inculpatului care a produs efectiv accidentul.
 
Ieri, judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României au analizat condamnările aplicate în cauză de magistraţii din Constanţa şi au decis că soluţia judecătorilor de la malul mării este corectă. Astfel, Curtea Supremă a respins contestaţia în anulare formulată de una dintre persoanele condamnate.
 
Reamintim că, potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, pe data de 7 ianuarie 2010, un bărbat a condus un automobil marca Renault, model Clio, pe strada Oborului din municipiul Constanţa, cu o viteză neadaptată la starea drumului. La un moment dat, conducătorul automobilului a pierdut controlul volanului şi a lovit două autoturisme parcate neregulamentar. Din accident a rezultat vătămarea corporală a două persoane, una dintre ele decedând din cauza rănilor suferite.
 
Pe data de 3 martie 2016, la mai bine de şase ani după producerea accidentului, Judecătoria Constanţa a anunţat primele pedepse: şoferul automobilului marca Renault - 1,9 ani de închisoare cu suspendare, pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, iar cei doi şoferi care şi-au parcat neregulamentar maşinile au luat câte nouă luni de închisoare, tot cu suspendare, pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Potrivit minutei judecătoreşti, instanţa a stabilit şi gradele de culpă în prezenta cauză, respectiv 15% în sarcina fiecăruia dintre inculpaţii care şi-au parcat neregulamentar maşinile, culpe concurente cu cea a inculpatului care a produs efectiv accidentul.
 
În luna noiembrie 2016, Curtea de Apel Constanţa a menţinut decizia Judecătoriei Constanţa. Hotărârea celor două instanţe reprezintă o premieră în justiţia din România.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Ctean 07 Sep, 2017 08:24 Da trebuie si la noi sa inceapa sa functioneze vina morala , pentru ca nu mi se pare normal ca ei sa plateasca o amenda ca au parcat neregulamentar si celalalt sa faca puscarie pentru ca daca masinile lor nu erau acolo poate nu se intampla nimic , un exemplu simplu sint o gramada de soferi care opresc la cativa centimetri de trecerea de pietoni din diferite motive cu toate ca nu au voie si nu ai vizibilitate , trece cineva pe trecere tu il lovesti sau il omori ,tu faci puscarie ca la i lovit pe trecere ala se urca in masina si pleaca fara sa pateasca nimic si doarme linistit nu mi se pare corect.