Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:09 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Foşti directori din Primăria Constanţa, audiaţi de şeful Structurii de Securitate de la Curtea Supremă

ro

25 Oct, 2017 00:00 6147 Marime text
Până în prezent, dosarul a primit 30 de termene de judecată
 
Judecătorul Ionuţ Mihai Matei, şeful Structurii de Securitate din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, a programat, ieri, pentru audiere, şase persoane în dosarul în care Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, a fost deferit Justiţiei alături de omul de afaceri Sorin Strutinsky, de fostul viceprimar al Constanţei Gabi Stan, dar şi de alte persoane, printre care se află şi actuali şi foşti salariaţi ai Primăriei Constanţa!
 
Lista celor programaţi pentru audiere este deschisă de Marcela Enache, secretarul Consiliului Local al Municipiului Constanţa, şi continuată de Dănuţ Culeţu - fostul prefect al judeţului Constanţa, Manea Mihai - director general al SC Tracon SRL, Aurora Traşcă - fost director executiv al Serviciului Igienă Publică, Constantin Racu – fost director al Serviciului Juridic al Primăriei municipiului Constanţa. Pe listă figura şi Marica Ion, fostul director al Serviciului Achiziţii, dar s-a renunţat la audierea acestuia.
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie. În cauză, Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, este bănuit de luare de mită (trei infracţiuni), abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, dar şi pentru conflict de interese în formă continuată (12 acte materiale). Asta în timp ce Sorin Strutinsky este suspectat de trei infracţiuni de complicitate la luare de mită. Mai mult decât atât, în dosar au fost trimise în judecată şi alte persoane, printre acestea aflându-se cinci angajaţi ai Primăriei Constanţa şi Gabriel Marius Stan, fost viceprimar al municipiului Constanţa, acuzaţi de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
 
În prezent, fostul edil-şef al constănţenilor este judecat în patru dosare penale, toate instrumentate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Cauzele, denumite generic, sunt: 

1 - „Retrocedările din Constanţa“ - soluţionat în primă instanţă;
2 - „Terenurile din Mamaia“, în care a fost deferit Justiţiei alături de Sorina-Gina Hortolomei-Moscu;
3 - Cel în care este „coleg“ cu fostul viceprimar al Constanţei Gabi Stan, cu omul de afaceri Sorin Strutinsky, dar şi cu alte persoane, printre ele aflându-se cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa;
4 - Dosarul Campusului Social Henri Coandă, unde Radu Mazăre a fost trimis în judecată alături de Alexandru Mazăre, fost senator în Parlamentul României, şi de omul de afaceri Avraham Morgenstern.
 
În Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, a primit cea mai mare pedeapsă aplicată din cauză: patru ani de închisoare cu suspendare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii