Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:02 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum a ajuns un poliţist din Constanţa din achitat în condamnat pentru luare de mită

ro

13 Mar, 2017 00:00 8726 Marime text
Ion Cristea, poliţist din Constanţa trimis în judecată pentru luare de mită, achitat în primă instanţă, a fost condamnat, în final, la trei ani de închisoare. Decizia este definitivă.
 
Curtea de Apel Constanţa a dispus condamnarea poliţistului la pedeapsa de trei ani de închisoare, cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de supraveghere de trei ani, pentru luare de mită.
 
Mai mult, inculpatului i s-a interzis, ca pedeapsă complementară, exercitarea dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, a dreptului de ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi a dreptului de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii, pe o durată de un an.
 
Pe durata termenului de supraveghere, poliţistul a fost obligat, printre altele, să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile, să comunice schimbarea locului de muncă. Mai mult, poliţistul a fost obligat la muncă în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 de zile.
 
Decizia este definitivă şi a fost luată de judecătoarele Adriana Ispas şi Valentina Boboc din Curtea de Apel Constanţa.
 
Poliţistul a fost trimis în judecată în noiembrie 2015. Pe data de 17 octombrie 2016, Iuliana Radu, judecător al Tribunalului Constanţa, a dispus achitarea poliţistului, pe motiv că fapta imputată nu există. Nemulţumiţi, procurorii au atacat decizia Tribunalului, la Curtea de Apel Constanţa. Conform procurorilor, poliţistul a fost trimis în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită. Concret, un bărbat a reclamat că poliţistul i-ar fi cerut mită 100 de euro pentru a nu dispune măsurile legale.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii