Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:42 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A doua Sorina-Gina Hortolomei Moscu Mihaela Elvira Chiriac, vecină pe retrocedări cu judecătorul Epure

ro

25 Mar, 2011 01:32 6621 Marime text
deschidere.jpgÎn toamna anului trecut s-a vorbit chiar că vânzătorul Alexandru Octavian Şerban va prelua şefia secţiei de Ortopedie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa

Afacerista Mihaela Elvira Chiriac (sau Gherasim, aşa cum ne-o mai prezintă, încă, Registrul Comerţului, după numele de domnişoară), a devenit, în 2005, proprietară pe un lot de teren, parte a retrocedărilor instrumentate de administraţia Mazăre.

Mihaela_Elvira_Pozimed_2.jpgPovestea a început în noiembrie 2002, când, prin dispoziţia 3750, primarul municipiului Constanţa, Radu Ştefan Mazăre, a împroprietărit-o pe Laura Mariana Leşe, notar din Bucureşti, cu mai multe suprafeţe de teren. În total, Laura Mariana a fost pusă în posesia a 199.866,3 metri pătraţi, în valoare de 8.830.966 de dolari. Unul dintre cei mai înverşunaţi cumpărători ai terenurilor lui Leşe a fost Alexandru Octavian Şerban, medic în capitală. Acesta a cumpărat de la fericita beneficiară a dispoziţiei lui Mazăre nu mai puţin de 24 de terenuri, adică aproximativ 146.342 de metri pătraţi. Dr. Alexandru Octavian Şerban este medic primar ortoped la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca din Capitală. Este membru al Colegiului Medicilor Bucureşti şi angajat al spitalului privat Euroclinic, potrivit site-ului instituţiei sanitare. Mai mult, în toamna anului trecut s-a vorbit chiar că Şerban va prelua şefia secţiei de Ortopedie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Dar nu este suficient. Medicul este inculpat în dosarul retrocedărilor pentru complicitate la infracţiuni asimilate şi în legătură directă cu infracţiuni de corupţie, alături de primarul Radu Mazăre şi de preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu.

De la Mazăre la Şerban via Leşe

De-a lungul vremii, Şerban a fost implicat în afaceri imobiliare în care intră, frecvent, şi Georgiana Andreea Şerban, fiica Sorinei-Gina Hortolomei-Moscu, cea care păstoreşte majoritatea business-urilor despre care se spune că în spatele lor ar sta primarul Radu Ştefan Mazăre. Printre multele terenuri pe care Şerban le-a cumpărat de la Leşe se numără şi unul în cartierul Baba Novac, zona Compozitorilor. Adică pe lângă proiectul de suflet al primarului Mazăre, locuinţele ieftine pentru tineri.

Prin contractul de vânzare nr. 4705 din 23 decembrie 2002 (predarea de la Primărie către Leşe se făcuse pe 20 noiembrie acelaşi an), Alexandru Octavian Şerban a cumpărat de la notăriţa bucureşteană terenul din Compozitorilor. Dar, cum nu putea sta cu ditamai parcela, afaceristul/medic l-a dezmembrat şi a început să-l dea pe bucăţi. Numele cumpărătorilor sunt mai mult decât sonore, ţinând cont că printre ei se află nu numai judecătorul Marius Epure, ci şi viceprimarul Decebal Făgădău. Dar, un nume ne atrage atenţia. Prin contractul de vânzare-cumpărare 3585 din 31 mai 2005, unul dintre terenurile rezultate din dezmembrare, de 663 mp, a ajuns la Mihaela Elvira şi la Cristian Chiriac. Dacă soţul este necunoscut, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre Mihaela Elvira, cumpărătoarea de la Alexandru Octavian Şerban. Afacerista este „înaintarea" la Pozitron Medical Investigation, firmă care deţine Centrul Medical Pozimed de pe strada Mircea cel Bătrân nr. 102. Societatea în cauză a fost asociată, în mai multe rânduri, cu lumea afaceristică a lui Gabriel Sorin Strutinsky, partenerul de afaceri al lui Mazăre şi al lui Constantinescu, şi deţine mai multe contracte cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unitate sanitară „păstorită" de CJC.

Toate drumurile duc la Strutinsky?!

În Pozitron, Mihaela Elvira Chiriac este asociată cu societatea cipriotă Talmage Overseas, care, potrivit Registrului Comerţului, apare şi în alte afaceri de un real succes: SC New Home Construct (firmă care apare în dosarul retrocedărilor ca fiind, la acea vreme, a inculpatului Mihai-Sergiu Ceacîreanu), City Park Management (una dintre firmele din spatele City Park Mall, centru comercial construit pe teren retrocedat printr-o dispoziţie a primarului Radu Mazăre) şi în SC Mega Development, afacere legată de nume precum Sorina Gina Hortolomei Moscu şi Mehmetoglu SRL. Cum se leagă Mihaela de Sorin Strutinsky?! În aprilie 2010, Strutinsky a fost cooptat în SC Energy Power Services SRL de către asociaţii Niculina Gherasim (mama proprietăresei din Baba Novac) şi Ana Ghemiş. Mihaela-Elvira Chiriac-Gherasim este implicată în mai multe afaceri cu „miros de Mazăre-Constantinescu. Un exemplu ar fi faptul că este cenzor supleant la Pomacost SA, una dintre firmele care au câştigat multe licitaţii la Primărie şi la Consiliul Judeţean Constanţa. Alte nume cu greutate din portofoliul afaceristic al Mihaelei-Elvira ar fi Ecoprefconstruct (asociaţi: Lucian Lazia, Romeo Hanţi, Carmen-Celestina Iordache, SC Compania de Servicii de Consultanţă SRL şi SC Consulting & Construction Investments SRL), Mamaia Luxury Construction (asociaţi: SC Sisteme Internaţionale de Afaceri, Argos SA şi Cristian Serghie), Eolica Investments (firma lui Strutinsky) şi CDS Project (asociaţi: SC Sisteme Internaţionale de Afaceri şi SC Templum Plus SRL, firme ale lui Valentin-Gheorghe Ionescu, inculpat în dosarul retrocedărilor), business-uri în care deţine funcţia de administrator. Acelaşi rol îl are şi în M.M. Reciclyng, Vancluse Invest, Nortech Trade, Panel Building Systems, Diva S Saloon, Pozitron Medical Investigation şi KLD Services. De asemenea, este reprezentantul asociatului persoană juridică în Internet Link şi deţine părţi sociale în Vancluse Invest, Diva S Salon, Panel Building System, Pozitron Medical Investigation şi KLD Services. Aşa cum am mai precizat, SC Pozitron Medical Investigations SRL are sediul pe strada Mircea cel Bătrân nr. 102, fix acolo unde-şi au „bârlogul" şi PSD-iştii constănţeni, atât cei de la judeţ, cât şi cei de la municipiu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • boogie 04 Apr, 2011 00:21 toti aia care au terenuri la Energia lucreaza cu guvernul sau cu SRI. Mihaela Chiriac este economista care toarna la DNA, judecatorul Epure ce sa mai vorbim iar Taiss Mircea este ofiter SRI de cand lucra la Petromidia. credeti ca sunt intamplatoare toate acestea si nu se intampla nimic?? hotilor!
  • rita 25 Mar, 2011 10:59 BINE CA ARE CINEVA CURAJ SA REDESCHIDA CUTIA RETROCEDARILOR IN CONSTANTA .VERIFICATI DACA SE POATE CA INCURSUL CATORVA ZILE LA PRIMARIA CONSTANTA INTRE SA FIE INREGISTRATE PESTE 3500 DE CERECI NUMAI LA CONSTANTA SE POATE ASA VEDETI CUM S-A DAT TERENUL DE 650 M DOMNULUI HASOTII DIN STR. CONSTANTIN BRANCOVEANU 3 NU 1
  • george maiior-sri 25 Mar, 2011 10:00 si dna tace - sa verifice cine sint judecatorii din caracatita mafiei imobiliare care dau case si terenuri de milioane euro lui gica slabu dan cornel si george despina-faleza mamaia casino,str general manu 18 si parcarea magazin tomis ,str stefan cel mare str grivitei 9 str mihai eminescu0fosta vila pcr lac mamai - etc crizantema- etc -al quida -cod sri.....dna sa se desfiinteze ca iau salarii mari sa ne miroasa basinile in loc sa i bage la puscarie-ne credeti fraieri? epure nira valentin stefan au vile si masini de mux de milioane de euro? din salarii?