Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:39 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Încă nu ați găsit mărțișorul perfect?! Nu-i nimic, se deschide târgul de la Muzeul de Artă Populară

ro

25 Feb, 2017 00:00 2565 Marime text
Încă nu ați găsit mărțișorul perfect?! Dacă țineți la tradiție și sunteți hotărâți să spuneți un „Nu!“ răspicat kitsch-ului, nu vă grăbiți, ci mai bine așteptați tradiționalul Târg de Mărțișoare de la Muzeul de Artă Populară, care se va deschide luni, 27 februarie.
 
Manifestarea, ajunsă la cea de-a XIV-a ediție, va ține trei zile, ca-n povești, din cea de-a 27 zi a lui Făurar, inclusiv până în prima zi a lui Mărțișor.
 
Micile simboluri ale primăverii, prezentate în cadrul târgului, sunt realizate manual, cu migală și multă îndemânare, din lut, lemn, piele, scoici, fir de argint, pietre și materiale textile, inspirate din tradiţia populară. Și, bineînțeles, sunt însoțite de tradiționalul fir alb-roșu. Târgul va fi deschis de la ora 8.30 până la lăsarea întunericului, în jurul orei 18.30.
 
Oferta va fi vastă, veți avea de unde alege. Vor expune meșteri populari, artiști plastici și studenți. Acestora li se vor alătura și o parte dintre elevii participanți la atelierele muzeale având ca tematică mărțișorul tradițional, organizate de Muzeul de Artă Populară zilnic, începând din 14 februarie până pe 1 martie inclusiv.
 
Deoarece este singurul muzeu din Constanța care organizează de ani buni ateliere pentru copii, muzeul de etnografie tomitan este și foarte solicitat, în acest moment fiind deja programate ateliere cu tematică pascală.
De luni, se va deschide și o expoziție în prim-planul căreia se va afla mărțișorul din Dobrogea. Însă, până atunci, cei care trec pragul Muzeului de Artă Populară din Constanța vor putea admira expoziția „Dragobetele la români“.
 
Sursă foto: ZIUA de Constanța și Facebook (Muzeul de Artă Populară)

Citește și: 

Muzeul de Artă Populară se pregătește de Dragobete
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii