Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:33 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eugeniu Albu, întâlnire cu iubitorii de artă din Constanţa Expoziţia „Arabescuri vegetale“, deschisă publicului

ro

05 Sep, 2015 00:00 1973 Marime text
Constănţenii au participat, joi, la deschiderea expoziţiei de pictură „Arabescuri vegetale“. Vernisajul, găzduit de Art Gallery Constanţa, cuprinde lucrări semnate de Eugeniu Albu. „Plec de la pictura clasică, post-impresionistă, folosind tehnica modeleului practicată de Cezanne. În lucrări am folosit un desen modelat, căutat, inspirat, în parte, de stampa japoneză, prin specularea desenului lăsat de natură, dar şi impregnat de elemente plastice europene“, susţine artistul plastic.
 
În lucrările expuse predomină „griurile colorate, uneori punctate de accente puternice de culoare, toate susţinute de griurile neutre de alb şi negru, denotând un rafinament al paletei“, spune Eugeniu Albu. Expoziţia a fost vernisată de preşedintele Filialei Constanţa 1 a Uniunii Artiştilor Plastici, Eusebio Spînu, şi va putea fi vizitată până pe 19 septembrie.

Cine este Eugeniu Albu


Actualmente membru stagiar al Uniunii Artiştilor Plastici din România, Filiala Constanţa 1, Eugeniu Albu s-a născut în anul 1940, în comuna Nicolae Bălcescu, judeţul Constanţa. Studiile sale în materie de artă plastică au început în 1969, când, cunoscându-l pe pictorul Gheorghe Anghel, participă, timp de doi ani, la cercul de pictură susţinut de acesta în cadrul Casei de Cultură a sectorului 7, Bucureşti.

Eugeniu Albu a urmat doi ani de masterat în cadrul Facultăţii de Arte a Universităţii „Ovidius“ Constanţa, sub îndrumarea Leliei Rus Pîrvan, lucrarea sa de disertaţie numindu-se „Peisaj Dobrogean“.
 
Sursa foto: Art Gallery Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii