Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:06 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„O să le fac plângere şi îi dau în judecată“ Constănţenii, supăraţi pe Oil Terminal şi mirosul de ţiţei din zona Far

ro

03 Oct, 2016 00:00 8261 Marime text
 
Sâmbătă dimineaţă, locuitorii din zona Far Constanţa au simţit un miros puternic de ţiţei. Aerul era aproape irespirabil, iar un val de ceaţă se lăsase, pe la ora 10.00, deasupra portului Constanţa. Cotidianul ZIUA de Constanţa a publicat, pe data de 1 octombrie, articolul „Miros puternic de ţiţei, în zona Far din Constanţa“, în care a prezentat situaţia deranjantă pentru locuitorii de zona Far.
 
Directorul general al companiei Oil Terminal, Sorin Ciutureanu, ne-a spus că s-au mai înregistrat probleme de genul acesta, din cauza unor urme de poluare din trecut. „Monitorizăm frecvent zona cu aparatura noastră. Până acum, nu am sesizat vreun potenţial pericol pentru sănătatea populaţiei. În urma sesizării dumneavoastră, verificăm încă o dată. Am trimis laboratorul acolo, dacă găsim o problemă, o remediem”, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, Sorin Ciutureanu.
 
De asemenea, directorul OIL Terminal SA ne-a spus că „pe toată zona Farului şi în perimetrul nostru am monitorizat pânza freatică etc., în cazul unor urme de poluare din trecut. Cei de la Mediu spun că este posibil să fie miros din cauza presiunii atmosferice, un miros ce poate deranja”, a completat Sorin Ciutureanu.
 
Constănţenii au luat atitudine şi susţin că acest miros de ţiţei persistă de ani buni, deranjându-i şi îmbolnăvind-i. „De ani de zile este aşa, miroase a cancer...“, a comentat utilizatorul Iovi Cristina şi Ian. „Deci, m-am săturat de explicaţiile specialiştilor cu diplome copy-paste. Ne mint pe faţă, oare chiar ne cred proşti? Mirosea irespirabil, am stat toată ziua la pat cu dureri de cap şi stări de vomă, dar nu de presiunea atmosferică pe care o invocă deştepţii ăştia. Dimineaţă am deschis geamurile să aerisesc şi m-a izbit puternic mirosul de ţiţei, parcă a turnat cineva petrol pe bloc până s-a îmbibat în pereţi. Vă daţi seama că am respirat aerul ăla şi plămânii şi căile respiratorii au rămas fără aer până la leşin. Nu glumesc. Daca se mai întâmplă, o să le fac plângere şi îi dau în judecată. Să mă lase cu explicaţiile lor, că ne omoară cu zile voit!!“, ne-a scris Ioana Estate-broker.
 
„Am lucrat în zonă 30 de ani şi cunosc problema. Miroase când este presiunea aerului scăzută, într-adevăr, dar este groaznic! Te îmbolnăveşti. Eu m-am operat de fiere! Nimeni nu face nimic“, a comentat Iosif Teodora. „De ce vor unii răi să distrugă până şi aerul... Au găsit cumva altă planetă? Specie umană mai rea decât cele mai feroce animale. Să nu ne mirăm de schimbări ale climei. La noi acasă, pe Terra!“, susţine Felicia Sasha.

Citeşte şi Miros puternic de ţiţei, în zona Far din Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Holban Ionut 16 Mar, 2017 19:47 M-am mutat recent in zona far si daca stiam jur ca nu ma mutam in aceasta zona din cauza mirosului. Ce putem sa facem ??? Haideti sa ne strangem sa facem o lista si sa mergem cu ea pana rezolvam ceva. Eu cred ca sunt conducte vechi si sparte care nu se mai sinchiseste nimeni sa le repare. Haideti sa luam legatura intre noi sa stabilim ceva - chiar sa ii dam in judecata ( holban.ionut@yahoo.com )