Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:43 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alegerile locale se vor desfăşura într-un singur tur de scrutin, a decis CCR

ro

11 May, 2016 14:24 1529 Marime text
Judecătorii Curții Constituționale a României (CCR) au decis, astăzi, că alegerile locale din 5 iunie vor avea loc într-un singur tur de scrutin. Magistrații CCR au respins contestaţia jurnalistului Liviu Avram privind modul de organizare a alegerile locale. În urmă cu o săptămână, CCR a mai respins în unanimitate o altă sesizare pe aceeași temă.
 
Președintele CCR a explicat că s-au respins toate cele 50 de dosare care au fost în analiză la Curtea Constituțională.
 

„Principalul obiectiv al demersului meu a fost atins, şi anume ca CCR să se pronunţe pe fond şi asupra articolului care vizează numărul de tururi, majoritatea cu care este ales primarul. Am vrut să fac acest demers pentru a nu lăsa această chestiune importantă strict la latitudinea politicienilor şi să vină si o instanţă, singura instanţă constituţională din ţară să spună dacă este sau nu constituţional”, a declarat jurnalistul Liviu Avram, la intrarea în CCR. El părea convins că alegerea primarilor într-un singur tur va fi declarată neconstituţională.

 
Şedinţa s-a ţinut la o săptămână după ce judecătorii CCR au respins în unanimitate, din motive procedurale, prima sa sesizare privind alegerile locale, cea referitoare numărul de semnături necesare pentru înscrierea candidaturii.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii