Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:02 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sistem video de supraveghere a Primăriei Constanţa

ro

28 Oct, 2016 00:00 1413 Marime text
Primăria municipiului Constanţa intenţionează să achiziţioneze un sistem video de supraveghere. Conform anunţului postat pe site-ul instituţiei, sistemul respectiv va trebui să „fie cu ochii“ îndreptaţi spre parcarea din faţa Primăriei Constanţa, cea anexă de lângă restaurantul Bueno, precum şi pe intrarea în sediul unităţii. 

„Separat, se va prezenta şi o ofertă auxiliară pentru montarea unor camere pe holurile instituţiei de la parter, etajele 1, 2 şi 3“, se precizează în anunţ.
 
Inevitabil, cei ce vor să obţină contractul vor trebui să furnizeze un sistem care să îndeplinească anumite cerinţe. Astfel, beneficiarul - Primăria Constanţa - vrea ca sistemul de monitorizare să permită, la verificarea înregistrărilor, identificarea numerelor de înmatriculare ale autovehiculelor şi recunoaşterea persoanelor, iar în acest sens acesta va asigura înregistrarea unor imagini de calitate foarte bună chiar şi în condiţii de iluminare redusă, iar înregistrarea imaginilor se va face pe un dispozitiv capabil să stocheze imaginile de la camerele video la o calitate cel puţin egală cu cea de care dispun acestea, respectiv minimum 5 Mpx.
 
De asemenea, municipalitatea vrea ca, la nevoie, sistemul realizat să permită extinderea prin adăugarea altor camere video, iar capacitatea de stocare să asigure păstrarea înregistrărilor pentru o perioadă de cel puţin 20 de zile. Firma care va câştiga contractul şi va furniza sistemul de supraveghere a Primăriei Constanţa va realiza instruirea personalului - „operaţiune ce se va executa ori de câte ori solicită beneficiarul“.
 
Prevăzător, beneficiarul a inclus printre „pretenţii“ ca „sistemul de alimentare cu energie electrică a sistemului să permită cuplarea automată la sursa de rezervă a parcării (generatorul din dotarea acesteia), în cazul unor defecţiuni la reţeaua principală de alimentare“.

„Lucrările de proiectare şi de execuţie a sistemului se vor executa numai cu personal autorizat pentru sisteme de securitate, iar proiectul tehnic va fi înaintat beneficiarului. Sistemul de supraveghere video nu va fi realizat decât în baza proiectului tehnic de securitate întocmit de către executant şi avizat de către organele competente. Furnizorul va pune la dispoziţie beneficiarului întreg sistemul, însoţit de certificat de garanţie eliberat de producător“, sunt ultimele cerinţe ale Primăriei Constanţa de la potenţialii agenţi economici interesaţi de acest contract.
 
Ofertele pot fi trimise până pe 1 noiembrie, iar o săptămână mai târziu este data-limită pentru consultare. Deşi nu se ştie cât ar fi dispusă municipalitatea să plătească din bugetul local pentru achiziţionarea sistemului, deocamdată se face o prospectare a pieţei.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii