Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:39 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La ce întrebare trebuie să răspundă la referendumul din 11 iunie locuitorii din Băneasa

ro

08 Jun, 2017 00:00 2581 Marime text
La propunerea primarului oraşului Băneasa, consilierii locali au adoptat luna trecută o hotărâre de Consiliu prin care solicitau obţinerea avizului de legalitate pentru organizarea unui referendum. Plebiscitul vizează modificarea statutului localităţii din oraş în comună.
 
La referendumul care se va desfăşura în intervalul 7.00 - 23.00 sunt aşteptaţi puţin peste 4.000 de locuitori, care vor vota în cele patru secţii de votare din oraş. Pe buletinul de vot se va afla următoarea întrebare: „Sunteţi de acord cu trecerea de la statutul de oraş la statutul de comună?“

De câte voturi este nevoie pentru aprobarea unui referendum

Potrivit legii, dacă 30% dintre cei aproximativ 5.000 de locuitori vor vota „pentru“, Băneasa va reveni la statutul de comună, după ce, în 2004, localitatea a fost declarată oraş. Aprobarea referendumului se face cu voturile a 25% dintre cei cu drept de vot. Aceste modificări au fost aduse de PSD Legii referendumului şi au intrat în vigoare în 2014. Conform Constituţiei, poporul îşi exercită suveranitatea prin intermediul aleşilor săi - parlamentari - şi prin referendum. 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii