Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:21 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La câteva luni de la numire Prefectul Radu Volcinschi şi-a rectificat deja declaraţia de avere (documente)

ro

07 Jul, 2014 00:00 3129 Marime text
Se pare că 2014 este un an prolific pentru prefectul judeţului Constanţa, Radu Volcinschi. Nu numai că a fost numit de către Executiv la conducerea Prefecturii judeţului Constanţa, în luna martie, după ce, anterior, ocupase funcţia de subprefect, dar demnitarul a reuşit să îşi achiziţioneze şi un autoturism Hyundai, printr-un credit, ce-i drept. Prefectul Volcinschi locuieşte, împreună cu soţia şi cu fetiţa lor, într-un apartament de 68 mp, achiziţionat tot printr-un credit, în anul 2009.

În vârstă de 37 de ani, Radu Volcinschi a absolvit cursurile Universităţii Maritime Constanţa, fiind ofiţer mecanic. Cu toate acestea, el nu a exercitat foarte mult timp meseria pentru care s-a format, preferând scaunul de bugetar din cadrul instituţiilor publice din Constanţa.

Soții Volcinschi, Radu şi Magda, au contractat, în decursul acestui an, un credit în valoare de 72.353 de lei de la o instituție financiară nebancară. Datoria este precizată în declaraţia depusă în luna mai, cu toate că aceasta se completează pentru anul fiscal anterior, deci pentru 2013. Iar aceasta nu este singura obligaţie de plată a prefectului. Reprezentantul Guvernului în teritoriu mai are de lăsat lunar la bancă şi rata pentru un credit contractat în anul 2009, în sumă de 60.000 de euro, cu scadența în anul 2039. Prefectul Radu Volcinschi a depus deja o declaraţie rectificată de avere, după ce menţionase creditul de mai sus ca fiind scadent în anul 2089. Întrucât normele BNR nu ar permite o perioadă de rambursare atât de mare, probabil că prefectul a greşit anul, grăbindu-se să publice averea (prima fiind publicată pe 11 aprilie, iar cea de-a doua - pe 20 mai).
 
Demnitarul nu are conturi şi depozite bancare, plasamente şi investiţii directe. De asemenea, nici nu declară bijuterii, obiecte de artă ori de cult, dar nici bani în bancă sau cadouri a căror valoare individuală să depăşească 5.000 de euro.
La capitolul „Venituri“, Radu Volcinschi declară un venit din salarii, de la Instituţia Prefectului, de 59.089 de lei, în timp ce soţia sa a câştigat, de la Zara Bucureşti, salarii totale de 42.221 de lei. De asemenea, este precizată şi alocaţia minorei, de 504 lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii