Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:53 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Festivalul „Elena Roizen“ şi-a desemnat laureaţii „Regele“ Gheorghe Hagi, invitat special al primarului George Scupra (galerie foto)

ro

03 Jun, 2015 00:00 2596 Marime text
Au fost trei zile de distracţie, trei zile de competiţii sportive şi muzicale, trei zile în care oraşul Ovidiu a fost în sărbătoare. Într-un cuvânt, a fost cea de-a şaptea ediţie a Zilelor Oraşului Ovidiu, sărbătoare în care localnicii, administraţia publică locală - organizatoarea evenimentului - şi invitaţii lor au petrecut aproape zi şi noapte. Încă de vineri, de la ora prânzului, oraşul Ovidiu s-a aliniat la startul petrecerii, când cei mai curajoşi voinici şi-au măsurat forţele în tradiţionalele lupte tătăreşti - kureş. Seara, spectacolul muzical a fost deschis, la invitaţia primarului George Scupra, de ansamblul oraşului Kucukkuyu din Turcia, invitaţii speciali ai evenimentului, oraş înfrăţit cu oraşul Ovidiu în anul 2014. Seara a fost încheiată energic de concertul susţinut de Nico şi Cabron.

Ei au impresionat juriul


Sâmbătă, de la ora 18.00, concurenţii Festivalului Cântecului Popular „Elena Roizen“ şi-au demonstrat pe scenă talentul artistic, iar duminică, în ultima zi a petrecerii dedicate Zilelor Oraşului, au fost premiaţi cei mai merituoşi interpreţi. Trofeul „Elena Roizen“ a ajuns în acest an la Timiş, la Cristian Petrişor Tomoni. Premiul I a fost adjudecat de Ionuţ Cocoş, din judeţul Ialomiţa, premiul II a ajuns în Prahova, la Georgiana Larisa Piroiu, iar premiul III a fost obţinut de la Florin Mihalache, din Bucureşti.

Premiul familiei Roizen a ajuns la Tulcea, la Ileana Laura Feraru, Premiul de Popularitate i-a revenit Oanei Mihaela Scuipici, din Dolj, Premiul Juriului a fost obţinut de Florinela Cătălina Rotaru, Premiul „Radio Neptun“ a fost adjudecat de Alexandra Blindu, din Suceava, iar Andrei Iftime a fost răsplătit pentru evoluţia sa cu Premiul Organizatorilor. Doar Premiul Presei a rămas la Constanţa, la Mădălina Mariana Tincu. Au mai fost de asemenea şi două menţiuni, obţinute de Mihaela Lucia Piţigoi şi Iuliana Ştefania Strejescu.

Nu în ultimul rând, trebuie menţionat că, începând de duminică, Centrul Cultural Ovidiu poartă numele regretatei interprete de muzică populară Elena Roizen, iar îndată ce vor fi încheiate lucrările de reamenajare şi reabilitare completă a centrului cultural, va avea loc şi festivitatea de inaugurare.

Voltaj i-a ţinut în priză

Tot sâmbătă, scena le-a aparţinut reprezentanţilor româniei la Eurovision din acest an, Voltaj, care au ţinut în priză toţi spectatorii, prezenţi la eveniment în număr mare.
Şi pentru că deja este cunoscut faptul că primarul oraşului Ovidiu este un susţinător al sportului de orice fel, ziua de duminica a fost consacrată competiţiilor sportive. Primăria Ovidiu şi Clubul Sportiv Ovidiu au organizat cea de-a doua ediţie a Crosului Oraşului Ovidiu. Participanţii au primit ca recompensă articole sportive şi dulciuri, iar câştigătorii de la cele trei categorii de vârstă (10-14 ani, 14-18 ani, peste 18 ani) au fost premiaţi cu biciclete.

Gheorghe Hagi a răsplătit sportivii

Şi pentru că sportul rege este la el acasă la Ovidiu, de la manifestările de gen nu putea lipsi tocmai „regele“ fotbalului românesc, Gheorghe Hagi. Cupa Oraşului Ovidiu la fotbal a reunit anul acesta în competiţie 12 echipe din Ovidiu. Fostul mare fotbalist a înmânat premiile pentru câştigătorii Crosului oraşului Ovidiu.

„Sâmbătă după-amiază au venit trupele americane de la Aeroportul Mihai Kogălniceanu, care au făcut un show demonstrativ pentru copii, a doua zi fiind Ziua Copilului. Duminică, după ce am înmânat premiile câştigătorilor Festivalului «Elena Roizen», Trupele 3 Sud Est şi BUG Mafia au susţinut un concert antrenant“, a spus primarul George Scupra.
 
Tot duminică, în ultima zi a evenimentului, îndrăgiţii interpreţi de muzică populară Ştefania Rareş şi Ilie Caraş au cântat pentru cei prezenţi. Una peste alta, au fost acoperite toate genurile muzicale, spectacolul fiind unul pentru toate gusturile. Festivităţile dedicate Zilelor Oraşului Ovidiu s-au încheiat cu un spectacol impresionant de artificii. Edilul-şef le-a mulţumit tuturor pentru faptul că şi în acest an au fost alături de autorităţile locale şi le-a transmis concetăţenilor săi „La mulţi ani şi cât mai multe rezultate pentru oraşul Ovidiu, să fim sănătoşi şi să ne revedem în fiecare an cu bine!“.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii