Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:41 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se caută soluţii europene pentru proiectele de asfaltare Grădiniţă nouă, cu orar prelungit, la Limanu (galerie foto)

ro

28 Jul, 2016 00:00 2976 Marime text


La Limanu, prioritatea zero a noii echipe instalate după alegerile din 5 iunie este atragerea de fonduri europene. Astfel, asfaltarea din fonduri comunitare va reprezenta unul dintre proiectele pe care noul primar, Daniel Georgescu, şi-a propus să le realizeze în acest mandat. Acesta speră ca o parte dintre lucrările care se derulează în prezent din fonduri de la bugetul local să poată fi efectuate printr-un proiect european.
 
În afară de lucrările de reabilitare a infrastructurii rutiere, autorităţile locale mai au în vedere construirea unei grădiniţe cu program prelungit în localitatea Limanu. Proiectul, pentru care, de asemenea, se caută soluţii europene, vine ca răspuns al unei nevoi stringente de creare a acestui spaţiu destinat instruirii copiilor, numărul micuţilor fiind în creştere. Spaţiul urmează să fie amplasat la intrarea în localitatea Limanu, dinspre Mangalia, pe partea stângă. Proiectul pentru viitorul imobil ne-a fost descris de către primarul Daniel Georgescu, construcţia urmând să fie dotată cu patru săli de clasă, o sală de joacă, o bucătărie modernă, un cabinet medical şi o magazie. Pentru acesta, în cursul lunii iulie a fost deja aprobat proiectul tehnic, astfel că lucrurile par să meargă în direcţia cea bună.
 
Pe lângă aceste programe care au drept scop dezvoltarea infrastructurii locale, primarul ne-a spus că unul dintre obiectivele sale este acela de a stopa construcţiile abuzive, care, în ultimii ani, au pângărit întreg teritoriul frumoaselor sate cu ieşire la Marea Neagră. Având în vedere că au în administrare şi staţiunile Vama Veche şi 2 Mai, autorităţile locale de la Limanu urmăresc, de asemenea, derularea de investiţii în infrastructură, dar şi alte proiecte care au ca scop creşterea atractivităţii celor două destinaţii pentru turiştii care vin pe litoral pe durata verii.
 
De asemenea, în perioada următoare, aleşii locali au în vedere şi un proiect privind introducerea reţelei de gaze naturale. Primarul localităţii a declarat că luna aceasta a avut o întrevedere cu reprezentanţii firmei care se va ocupa de introducerea reţelei de gaze. Acesta a adăugat că speră ca în primăvara anului viitor să fie semnat contractul privind execuţia lucrărilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii