Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:50 16 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Copiii din Crucea vor începe anul şcolar în casă nouă. Grădiniţa este gata!

ro

28 Jul, 2016 00:00 1833 Marime text
 

Încă din anul 2014, la Crucea s-a început construcţia efectivă a unei grădiniţe, care să sprijine familiile din comunitatea locală. După aproximativ doi ani de la demararea efectivă a proiectului, construcţia este finalizată, în prezent lucrându-se la ultimele finisaje.
 

„Mai avem puţin şi finalizăm şi lucrările de împrejmuire la grădiniţă. Deja a fost adus mobilierul, acum se lucrează la montarea locurilor de joacă. În cel mult două săptămâni, lucrarea va fi finalizată cu totul. Putem spune că suntem pregătiţi de începerea noului an şcolar, preşcolarii vor intra să înveţe în casă nouă“, a declarat primarul Gheorghe Frigioi.

 
Şi clădirea şcolii din Crucea va fi extinsă şi modernizată. Dascălul din fruntea administraţiei locale speră să obţină, în final, fonduri şi pentru extinderea clădirii în care funcţionează Liceul Tehnologic. Proiectul a fost aprobat şi a fost declarat finanţabil.
 

„Proiectul pentru care am depus documentaţia prevede extinderea cu încă patru săli de clasă. Astfel, nu doar că va fi mai mult spaţiu, dar vor fi create laboratoare pentru tehnologia informaţiei, tehnologie agricolă, dar şi laboratoare de biologie, fizică şi chimie. Aşteptăm ca în scurt timp să fim convocaţi la minister pentru a semna contractul. În primăvară, sperăm să demarăm lucrările“, a adăugat primarul Gheorghe Frigioi.

Planuri pentru dezvoltare locală

Nu doar proiectele privind infrastructura şcolară sunt importante pentru primarul Gheorghe Frigioi. La Crucea, în ultimul an s-au executat mai multe lucrări importante privind introducerea reţelelor de alimentare cu apă potabilă în satele Stupina, Gălbiori, Crişan şi Şiriu.
 

„În prezent, se execută lucrări la căminele unde sunt legăturile la reţeaua de distribuţie de la Stupina, dar şi la Gălbiori. De altfel, se lucrează intens şi pentru reţelele din satele Şiriu şi Crişan. La Stupina, lucrările sunt gata în proporţie de 90%, la Gălbiori - 80%, în timp ce la Crişan şi la Şiriu lucrările sunt efectuate în proporţie de 40-50%. Sperăm însă ca lucrările să fie finalizate cu succes în toate cele patru sate până la sfârşitul anului, dar putem spune că, în aproximativ o lună, oamenii din Gălbiori şi Stupina vor avea apă la robinete“, a declarat primarul Gheorghe Frigioi.


Proiecte pentru fiecare sat

În continuare însă, primarul spune că se lucrează intens şi la alte proiecte. De exemplu, pentru un nou teren de sport s-a întocmit proiectarea, urmând ca acesta să fie introdus în sistemul de achiziţii publice. La şcoala din Crucea se va face un alt teren de sport, cu un loc de joacă şi spaţii de recreere. Spaţii de recreere vor fi amenajate şi la şcoala din Gălbiori.
 

„Avem pentru fiecare localitate câte un proiect pregătit şi sperăm să intre la finanţare în perioada următoare, fie cu bani de la bugetul local, fie de la bugetul de stat, prin PNDL“, a conchis primarul Gheorghe Frigioi.

 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii