Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:55 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Echipa de la Prefectura Constanţa nu are „interese“ Fiecare are câte o brumă de avere pusă deoparte! (documente)

ro

11 Sep, 2017 00:00 4460 Marime text
Vara anului 2017 a adus în fruntea Prefecturii Constanţa o echipă nouă, prin numirea cu caracter temporar, prin detaşare în condiţiile legii, în funcţia publică de subprefect a lui Dumitru Jeacă şi, în aceleaşi condiţii, şi a reprezentantului Guvernului în teritoriu, Ioan Albu. Cei doi fac echipă cu reprezentantul minorităţii turce, Levent Mustafa Accoium. Potrivit legii, nou-veniţii şi-au publicat şi declaraţiile de avere, şi pe cele de interese.

Albu, învestit în funcţia de prefect pe 6 iulie 

Ioan Albu a fost numit prefectul judeţului Constanţa. El l-a înlocuit în funcţie pe Adrian Nicolaescu, inspector guvernamental. Reprezentantul Guvernului în teritoriu s-a născut pe 17.07. 1981 la Medgidia, judeţul Constanţa. Este absolvent al Facultăţii de Ştiinţe ale Naturii, specializarea Agricultură, Universitatea „Ovidius“ Constanţa, şi al Facultăţii de Drept, specializarea Drept, la Universitatea „Spiru Haret“ Bucureşti. În iulie 2013 a început programul de doctorat la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară, Bucureşti.

Prefectul deţine două apartamente, patru terenuri agricole şi două păşuni

Potrivit declaraţiei de avere publicate în luna iulie 2011, Ioan Albu deţine un teren agricol de 31,3311 ha la Murfatlar, un teren agricol de 3,5 ha la Cobadin, un teren agricol de 10,5267 ha la Ciocârlia, o păşune de 4 ha la Cernavodă, o păşune de 0,8 ha la Tuzla, un teren agricol de 9 ha la Pecineaga şi un teren intravilan de 0,03 ha la Constanţa. El are şi două apartamente, situate pe strada Pescarilor din Constanţa, şi un garaj, tot pe strada Pescarilor.  
 
În 2015, Ioan Albu a obţinut 11.916 lei de la SC Agronaut SRL ca inginer agronom, 2.377 de lei de la SC Nostalgic SRL, tot ca inginer agronom, 2.377 lei, de la SC Cosmara Pest SRL, ca jurist, 5.518 lei de la Consiliul Judeţean Constanţa, indemnizaţia de consilier judeţean. În 2016 a încasat de la Direcţia Agricolă Constanţa salariul de director executiv, de 38.355 de lei. Tot în 2016, alocaţia copilului a fost de 798 de lei. Între timp, prefectului i s-a născut şi cel de-al doilea copil, un băieţel.
Conform propriei declaraţii, prefectul Ioan Albu nu are interese.

Jeacă, subprefect cu acte în regulă din luna iunie

Dumitru Jeacă a fost învestit în funcţia publică de subprefect al judeţului Constanţa, în prezenţa secretarului de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, comisar de poliţie Mihai Dan Chirică, pe 22 iunie 2017. Decizia de numire a lui Jeacă a fost adoptată în şedinţa de Guvern din data de 9 iunie. Dan Jeacă a fost şef al Loteriei Constanţa, ultimul său loc de muncă fiind la Primăria Medgidia - şef în cadrul Compartimentului Juridic.

Subprefectul Jeacă deţine 2,5 ha la Cogealac şi un autoturism Hyundai

Potrivit celei mai recente declaraţii de avere, completată în luna august a.c., Dumitru Jeacă deţine un teren agricol de 2,5 ha în judeţul Constanţa, dobândit în anul 2008, prin moştenire, şi un alt teren, intravilan, dobândit prin partaj, în localitatea Cumpăna. Subprefectul conduce şi un autoturism Hyundai 130, achiziţionat în 2012. Jeacă are două credite, unul scadent în 2020, în valoare de 61.000 de lei, şi un altul scadent în 2021, de 31.000 de lei. În anul fiscal anterior, acesta declara că a câştigat 35.952 de lei din salariul de la punctul de lucru judeţean al Loteriei Române, având funcţia de manager de zonă. Conform propriei declaraţii, Dumitru Jeacă nu are interese. 

Ofiţer operativ la UM 0764 Constanţa

Potrivit CV-ului din 2014, Dumitru Jeacă a fost manager de zonă Constanţa în cadrul Companiei Naţionale Loteria Română SA. În trecut, 2011 - 2014, a fost director regional la societatea Total Post Constanţa, iar în perioada 2005 - 2009 a fost director regional vânzări B2B la Delta Distribution SA. În perioada 1999 - 2005, Jeacă a lucrat ca ofiţer operativ la UM 0764 Constanţa. La capitolul studii, Jeacă a trecut în CV că, în perioada 1995 - 1999, a urmat cursurile Academiei Naţionale de Informaţii, Facultatea de Psiho-Sociologie, unde a obţinut diploma de licenţă în domeniul socio-psiho-pedagogiei (brevet ofiţer de informaţii).
 
Între 2002 şi 2004 a urmat un master pe legislaţie maritimă la Universitatea Maritimă Constanţa, Facultatea de Navigaţie şi Transport Naval. De asemenea, mai are o diplomă de licenţă în ştiinţe economice şi un master în contabilitate expertiză şi audit, obţinute la Universitatea „Spiru Haret“ din Constanţa.

Accoium, apartament în Constanţa, teren la Cumpăna 

Cealaltă funcţie de subprefect al judeţului Constanţa este ocupată de Levent Mustafa Accoium, reprezentantul Uniunii Democrate a Turcilor. Potrivit celei mai recente declaraţii de avere, din iunie 2017, Accoium deţine împreună cu soţia un teren agricol în localitatea Cumpăna şi un apartament în Constanţa. În ultimul an fiscal, subprefectul a obţinut venit din salarii de 76.229 de lei, 1.954 de lei fiind încasaţi de soţie, dintr-o indemnizaţie obţinută de la AJOFM.

Până la momentul numirii cu caracter temporar, prin detaşare în condiţiile legii, în funcţia publică de subprefect, Levent Accoium a fost inspector în cadrul Direcţiei Organizare Informatizare din Primăria Constanţa şi angajat al SPIT Constanţa. Accoium este absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Economice a Universităţii din Oradea şi, de asemenea, al unor studii universitare urmate la Universitatea „Ovidius“ Constanţa. Conform propriei declaraţii, Levent Mustafa Accoium nu are interese.
 
În secţiunea „Documente“, puteţi vizualiza integral declaraţiile de avere şi de interese ale prefectului judeţului Constanţa şi ale celor doi subprefecţi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii