Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:57 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aleşii locali Mihaela Andrei şi Aurelian Marin, la raport în faţa electoratului constănţean. Ce spun că au făcut? (documente)

ro

24 Jun, 2017 00:00 5247 Marime text
Potrivit Legii administraţiei publice locale şi a statutului aleşilor locali, consilierii locali şi judeţeni sunt obligaţi să-şi depună rapoartele de activitate anual, până la data de 31 martie a anului următor. Cu o oarecare întârziere, majoritatea aleşilor locali municipali au înregistrat aceste rapoarte la secretariatul Consiliului Local. Ultimele două rapoarte aparţin consilierului municipal PNL Mihaela Andrei şi alesului local PSD Aurelian Marin.

Mihaela Andrei a cerut demolarea clădirilor care au fost declarate ca fiind construite ilegal de către instanţele de judecată 

În raportul său de activitate, consilierul local PNL Mihaela Andrei susţine că intervenţiile sale (în comisii, în cadrul şedinţelor de Consiliu Local, dezbatere buget, televizate, scrisoare deschisă etc.) au vizat probleme de un real interes pentru municipiul nostru. „În aceste intervenţii, interpelări, am încercat să sensibilizez membrii autorităţii deliberative şi executivul Primăriei cu privire la necesitatea iniţierii de proiecte pentru dezvoltarea oraşului, şi nu a unor proiecte ce vizează doar funcţionarea acestuia. În acest sens, am iniţiat un proiect de hotărâre privind amenajarea şi întreţinerea parcului Tăbăcărie, prin care am solicitat reamenajarea trotuarelor, a spaţiului verde, plantarea de flori, copaci, rulouri de gazon, refacerea podeţelor, a băncilor. De asemenea, pentru a veni in sprijinul locuitorilor constănţeni şi în vederea creşterii posibilităţii de petrecere a timpului liber într-un mod civilizat şi agreabil, am propus amenajarea unui parc aventura şi a unei tiroliene“, a scris consilierul în raportul său de activitate.
 
Totodată, notează Mihaela Andrei, „am formulat o sesizare împreună cu grupul de consilieri municipali prin care am solicitat executivului Primăriei Constanţa - Poliţiei Locale, Disciplinei în Construcţii: verificarea şi revocarea tuturor autorizaţiilor emise pentru construcţiile ce nu respectă prevederile legale; verificarea temeinică a documentelor, a loturilor pentru care se solicită autorizaţia de construire şi a prevederilor legale ce reglementează lotul respectiv înainte de a aviza o construcţie; neautorizarea ori nerecepţionarea construcţiilor care nu respectă prevederile legate; demolarea tuturor clădirilor ce au fost declarate ca fiind construite ilegal de către instanţele de judecată“.
 
În primele şase luni de mandat, Andrei a formulat o scrisoare deschisă către primarul Constanţei, Decebal Făgădău, prin care a tras un semnal de alarmă, încă o dată, cu privire la starea deplorabilă în care a ajuns Cazinoul Constanţa, la modul defectuos în care sunt reabilitate trotuarele şi spaţiile verzi, legat de modul în care se face curăţenia în municipiul Constanţa, dar a făcut şi interpelări având ca subiect tăierea copacilor.
 
Totodată, a iniţiat dezbaterea, în cadrul şedinţei de Consiliu Local, privind preluarea în administrarea Primăriei a stadionului „Farul“, a bazei sportive de pe Badea Cârţan, a bazei „triunghi“. De asemenea, în calitate de reprezentant al CLM Constanţa, a participat la şedinţele Consiliilor de Administraţie ale unităţilor de învăţământ (Şcoala Generală nr. 3, Şcoala Gimnazială „Spectrum“ Constanţa, Colegiul Tehnic de Marină „Alexandru Ioan Cuza“ Constanţa, Şcoala Generală nr. 12 etc). În relaţia cu cetăţenii Constanţei, Mihaela Andrei spune că a organizat săptămânal audienţe la sediul PNL din Constanţa. 

Aurelian Marin, ales local la primul mandat

Consilierul local PSD Aurelian Marin spune că a participat Ia absolut toate şedinţele CLM Constanţa, atât cele ordinare, cât şi cele de îndată, a fost, de altfel, şi preşedinte de şedinţă şi a condus lucrările în plen ale CLM timp de trei luni, în perioada februarie 2017 - aprilie 2017. „Am susţinut activ în şedinţele CLM proiectele de hotărâre iniţiate în sprijinul dezvoltării municipiului Constanţa şi în susţinerea constănţenilor“, notează Aurelian Marin în raportul său de activitate.
 
Acesta face parte din Comisia 3 - pentru servicii publice, comerţ, turism şi agrement. „Pentru înţelegerea şi rezolvarea tematicii dificile din şedinţele comisiei, am colaborat cu primarul municipiului Constanţa, viceprimarii municipiului Constanţa şi consilieri locali din alte comisii, precum şi cu departamente specializate ale Primăriei, reprezentanţi sau departamente specializate din cadrul regiilor/societăţilor comerciale subordonate Primăriei“, susţine Marin.
 
Totodată, acesta reaminteşte participarea în consiliile de administraţie a mai multor licee, şcoli şi grădiniţe din Constanţa, în care este membru. În finalul raportului de activitate, consilierul PSD îşi acordă calificativul „satisfăcător spre bine“ privind participarea sa în aceste consilii de administraţie. Aurelian Marin spune însă că are şi motive pentru care nu este pe deplin mulţumit de activitatea sa: „Unele sunt independente de mine, dar sunt şi situaţii în care implicarea mea ar fi trebuit să fie mai mare. Vreau ca, în următorul an, activitatea mea în cadrul consiliilor de administraţie din licee, şcoli, grădiniţe să fie mai bună“.
 
În acelaşi raport, Aurelian Marin notează şi participarea activă şi directă la întâlniri, discuţii, evenimente, mese rotunde ce au legătură cu turismul de pe litoral în general şi cu turismul din Constanţa în special, principalul domeniu de experienţă şi expertiză al acestuia fiind turismul de pe litoral.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi vizualiza rapoartele integrale de activitate ale celor doi aleşi locali municipali: Mihaela Andrei - PNL şi Aurelian Marin - PSD.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii