Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:27 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acuzații aduse în ședința CLM Constanța „Au apărut șerpi, șobolani morți!“ Ce a răspuns primarul Făgădău

ro

01 Jul, 2017 00:00 4204 Marime text
Ședința Consiliului Local al Municipiului Constanța a avut loc vineri, având pe ordinea de zi 27 de puncte. La ședință au fost prezenți 20 de consilieri.
 
De pe ordinea de zi au fost retrase patru proiecte - 9, 10, 12 și 14. Este vorba despre: proiectul de hotărâre privind aprobarea metodologiei de vânzare a bunurilor imobile proprietate privată a municipiului Constanța; proiectul de hotărâre privind aprobarea componenței și a regulamentului de organizare și funcționare al comisiei de vânzare a bunurilor imobile proprietate privată a municipiului Constanța; proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru zona delimitată de strada Avram Iancu, aleea Garofiței și terenuri proprietate privată; proiectul de hotărâre privind respingerea Planului Urbanistic Zonal pentru construire imobil P+4 E, locuințe colective, strada I.L. Caragiale nr. 47A.
 
La începutul ședinței CLM, un cetățean care locuiește în zona Km 4-5 a ținut să facă anumite precizări. Florin Radu a susținut că a venit să ia cuvântul în numele a 225 de persoane din cartierul menționat. El a acuzat Primăria că nu i-a răspuns la solicitările privind salubrizarea și igienizarea zonei. Bărbatul a afirmat că a cerut audiență din iulie 2016, întrucât în zonă au apărut șerpi, șobolani morți și câini morți. „Nu este normal să se supraimpoziteze case, dar terenurile să rămână necurățate și cu iarba netăiată“, a declarat Florin Radu.
 
De asemenea, la începutul ședinței au luat cuvântul și reprezentanți ai Asociației Club Sportiv Tomitanii. Unul dintre ei a prezentat aleșilor locali performanțele tinerilor care frecventează acest club: „Este datoria noastră să vă mulțumim pentru susținerea acordată Clubului Tomitanii. Toți copiii echipei merită să fie sprijiniți. Pe 5 august este prima etapă de seniorat la Arad. Dar avem nevoie de o garanție financiară pentru a putea participa. Vă rog să ne sprijiniți“.
 
Ulterior, aleșii locali au votat toate proiectele de pe ordinea de zi, cu excepția celor patru retrase.
 
Comentând cele prezentate de constănțeanul Florin Radu, primarul Decebal Făgădău a ținut să precizeze că este la curent cu situația respectivă. „Terenul la care face referire domnul este al Ministerului Transporturilor. O parte din el este în litigiu cu Academia Română. An de an a fost în audiențe și i-am explicat cum stau lucrurile. În fiecare an, Primăria a ecologizat această zonă cu ajutorul voluntarilor. Zona nu a fost scoasă de sub atenția Primăriei. Da, de-a lungul căii ferate care străbate municipiul Constanța este un focar de infecție. Noi nu putem să le mărim impozitul pentru CFR și CET, care dețin în acea zonă terenuri, întrucât cele două entități sunt scutite de impozit. Aceasta este situația, pe care o cunosc foarte bine“, a explicat primarul Făgădău.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii