Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:26 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Viitorul relațiilor economice România-SUA în atenţia ambasadorului SUA la Bucureşti, Hans Klemm

ro

04 Jul, 2017 20:40 2080 Marime text
Ambasada SUA la București va îndeplini angajamentul președintelui Donald Trump de a consolida și mai mult parteneriatul strategic cu România, a declarat marți, la recepția oficială de 4 iulie, ambasadorul Hans Klemm, informează Agerpres.ro. 

Acesta a vorbit, alături de președintele Klaus Iohannis, în deschiderea evenimentului de Ziua Statelor Unite ale Americii.

Diplomatul american a făcut mai multe referiri, în alocuțiunea sa, la vizita oficială a lui Klaus Iohannis în Statele Unite ale Americii, luna trecută.
 

"Așa cum v-a spus președintele Trump dumneavoastră, domnule președinte Iohannis, chiar luna trecută 'Românii și americanii au multe lucruri în comun: dragostea de libertate, mândria culturii lor, tradiții bogate și peisaje vaste, încărcate de istorie'", a declarat ambasadorul SUA la București și a evidențiat faptul că anul acesta România și Statele Unite ale Americii sărbătoresc 20 de ani de Parteneriat Strategic.
 

"Domnule președinte Iohannis, în întâlnirea avută la Washington l-ați încurajat pe președintele Trump să privească spre viitorul parteneriatului nostru și să exploreze modalități de a-l consolida. Iar președintele Trump a răspuns că parteneriatul nostru acoperă multe dimensiuni, inclusiv relațiile economice, militare și culturale. Iar astăzi noi consolidăm și mai mult aceste legături'", a amintit Hans Klemm.

 
El a vorbit despre viitorul relațiilor economice România-SUA.
 

"Ambasada mea va îndeplini acum angajamentul președintelui meu de a consolida și mai mult parteneriatul nostru strategic. În această toamnă vom găzdui cea mai numeroasă misiune comercială care a ajuns vreodată în România și vom încuraja investițiile dintre țările noastre, în ambele direcții", a subliniat Hans Klemm.
 

Klemm a adăugat că acest lucru poate fi realizat "cu eficiență maximă" în România, "într-un cadru de politici stabil, previzibil, transparent, caracterizat de consultare veritabilă cu toți actorii implicați, inclusiv cu investitorii străini".
 

"Colaborând cu parteneri precum Fundația Româno-Americană vom încuraja inovația și antreprenoriatul în România", a spus el.

 
Hans Klemm a vorbit și despre colaborarea celor două state în domeniul militar și s-a referit, de asemenea, la angajamentul României de a investi 2% din Produsul Intern Brut pentru Apărare.
 

"Colaborarea noastră militară și în domeniul aplicării legii este mai strânsă decât oricând și vom lucra cu partenerii noștri români pentru a îmbunătăți securitatea transatlantică, pentru a garanta stabilitatea în regiunea Mării Negre și pentru a lupta împotriva terorismului aici și peste hotare, la mare distanță. Suntem dornici să susținem România în angajamentul său de a investi 2% din PIB pentru apărare", a spus Hans Klemm.
 

Ambasadorul SUA a vorbit și despre trecutul colaborării SUA-România, pe acest plan.
 

"Vă rog să îmi permiteți să privesc un moment și spre trecut, să menționez ce am realizat: aderarea României la NATO, sacrificiul nostru comun pe câmpurile de luptă din Irak și Afganistan, deschiderea amplasamentului sistemului de apărare antirachetă de la Deveselu și întâlnirea dumneavoastră cu președintele Trump la Washington, domnule președinte Iohannis", a spus Klemm.

 
În acest sens, diplomatul a subliniat că întâlnirea Iohannis — Trump a fost "pentru România și America cel mai important eveniment bilateral de mulți ani, poate chiar de generații".
 

"Să ne reamintim câteva dintre cuvintele spuse de președintele meu în Grădina de Trandafiri a Casei Albe în acea după-amiază: 'Doresc să mulțumesc poporului român pentru toate contribuțiile la apărarea noastră comună și la lupta împotriva amenințării diabolice a terorismului'. America îi prețuiește profund pe acei români care au făcut sacrificiul suprem în această luptă", a adăugat Klemm.

 
Sursa: Agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii