Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:42 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pescador turcesc oprit cu focuri de arma. Bracona în Marea Neagră

ro

05 Apr, 2017 13:36 3020 Marime text
























Pe baza unei informaţii a lucrătorilor Sistemului Complex de Observare, Supraveghere şi Control al Traficului de la Marea Neagră, nava MAI 1101, din cadrul Grupului de Nave Constanţa, aflată în misiune de supraveghere şi patrulare pe Marea Neagră, a identificat, cu două zile în urmă, în jurul orei 21.00, la aproximativ 64 de mile marine est de localitatea Constanţa, o ambarcaţiune suspectă că desfăşura activităţi de pescuit ilegal în Zona Economică Exclusivă a Românie

Ambarcaţiunea,   identificată   ca   fiind   un   pescador,   sub   pavilion   Turcia, inscripţionat   „CAN   HAN”,   nu   s-a   supus somaţiilor   verbale,  pentru   a   permite operaţiunea de abordaj şi control conform procedurilor legale.

În acest sens, poliţiştii de frontieră au executat focuri de avertisment, folosind armamentul de la bordul navei PFR, cu respectarea prevederilor legale.

Cu toate acestea, echipajul   pescadorului   a   ignorat   avertismentul   polițiștilor   de   frontieră, continuându-și deplasarea.

Ulterior, pescadorul a intrat în coliziune cu nava MAI 1101, provocând acesteia pagube minore. La ora 23.10, pescadorul a fost oprit, dar, din cauza condițiilor meteorologice, nefavorabile, nu s-a putut efectua un control la bordul navei, aceasta fiind remorcată către Portul Constanța.  

Ieri, pescadorul a fost adus în Portul Constanţa, iar poliţişti ide   frontieră   au  început  efectuarea   cercetărilor   specifice,   sub   coordonarea  procurorului învestit în cauză din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, în colaborare cu reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale pentru Pescuit și Acvacultură și ai Căpităniei Constanţa. De altfel, se efectuează   cercetări   sub   aspectul   săvârşirii   infracţiunilor   de „pescuit comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit”, „producerea,importul,  comercializarea,  deţinerea   sau  folosirea   la  pescuit  de  către  persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şia altor tipuri de unelte de pescuit comercial”, pescuit ilegal și pescuit neraportat alcalcanului” şi „distrugerea sau avarierea unei nave ori a încărcăturii acesteia”. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii