Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:55 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mircea Băsescu a câştigat un proces la Tribunalul Constanţa. Vezi în ce cauză!

ro

27 Feb, 2017 00:00 2770 Marime text
Judecătorii de la Tribunalul Constanţa au admis cererea formulată de Mircea Băsescu, fratele fostului preşedinte al României, Traian Băsescu, prin care a chemat în instanţă Casa Judeţeană de Pensii Constanţa.
 
Pe rolul Tribunalului Constanţa, la data de 27.10.2016, a fost înregistrat dosarul nr. 7330/118/2016, Secţia I Civilă, materia - asigurări sociale, obiectul - contestaţie decizie de pensionare, stadiul procesual - fond. Părţile dosarului sunt: Mircea Băsescu - reclamant şi Casa Judeţeană de Pensii Constanţa - pârât.
 
În şedinţa din 1.02.2017, magistraţii au admis cererea reclamantului. „Admite acţiunea formulată de reclamantul Băsescu Mircea în contradictoriu cu pârâta Casa Judeţeană de Pensii Constanţa. Anulează decizia nr. 370806/02.09.2016 privind acordarea pensiei pentru limită de vârstă emisă de Casa Judeţeană de Pensii Constanţa. Obligă pârâta să emită pentru reclamant o nouă decizie pentru acordarea pensiei pentru limită de vârstă începând cu 2.08.2016, prin fructificarea adeverinţei nr. 1021/14.03.2005, emisă de CNM Navrom SA (În Lichidare) Constanţa. Obligă pârâta la plata către reclamant a sumei de 1.200 de lei, cu titlu de cheltuieli de judecată (onorariu avocat). Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare“, se arată în hotărârea Tribunalului Constanţa. Pe data de 10 februarie, Casa Judeţeana de Pensii Constanţa a atacat decizia judecătorilor de la Tribunalul Constanţa.
 
Mircea Băsescu a fost condamnat, la jumătatea lunii iunie 2014, la patru ani de detenţie. În cauză, Marian Căpăţână, fost preşedinte al PDL Drăgăneşti-Olt, a luat trei ani de detenţie. Cei doi au fost condamnaţi definitiv de judecătorii Ciprian Coadă şi Damian Mitea, din Curtea de Apel Constanţa. Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână sunt acuzaţi că ar fi luat bani de la familia lui Bercea Mondial, pentru a-l scoate pe acesta din spatele gratiilor.

Citeşte şi:

DNA Constanţa nu vrea ca Mircea Băsescu să fie eliberat condiţionat

Comitetul Creditorilor Fattoria Terrantica SRL ar putea demara o acţiune împotriva lui Mircea Băsescu

Mircea Băsescu a reclamat la CEDO o decizie a unei instanțe din Constanța

Familia lui Sandu Anghel l-ar fi şantajat pe Mircea Băsescu. Judecătorii redeschid dosarul
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii