Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:05 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imperiul afacerilor lui Strutinsky, tot mai instabil Oamenii din preajma „scutierului“ pleacă din insolvabila Mediapress Investment

ro

01 May, 2015 00:00 2531 Marime text
Anul trecut, mai multe firme veterane ale omului de afaceri Sorin Strutinsky au intrat în insolvenţă în mod neaşteptat. După Tutun şi Ziare SRL, a urmat ABC Press SRL, cu sediul în Ploieşti, judeţul Prahova. De câteva săptămâni, şi-a declarat insolvabilitatea şi SC Mediapress Investment SRL, firma care fusese, până nu demult, principalul distribuitor de ziare din Craiova. În martie anul trecut însă, consilierii locali ai municipiului Craiova au votat rezilierea contractelor cu Mediapress Investment, care aveau ca obiect exploatarea în comun a unei reţele de distribuţie a presei în oraşul condus de primarul Lia Olguţa Vasilescu.
 
Astfel, imperiul clădit de omul de afaceri Sorin Strutinsky, partener de afaceri cu Radu Mazăre şi cu Nicuşor Constantinescu, dă semne clare de instabilitate. Pe 16 ianuarie, cu câteva săptămâni înainte ca firma să-şi declare insolvabilitatea, a avut loc Adunarea Generală a Asociaţilor (AGA). Întrunirea deţinătorilor de părţi sociale s-a petrecut cu trei săptămâni înainte ca Sorin Strutinsky să fie reţinut de DNA şi dus în arestul Poliţei capitalei, unde se află şi în acest moment. În cadrul AGA al SC Mediapress Investment SRL, s-au decis mai multe schimbări de trupe în privinţa deţinătorilor de capital. Astfel, constănţeanca Rodica Antoniu şi-a cesionat cele 12.480 de părţi sociale, adică cele 39 de procente, către asociatul Paul Marius Vîjloi. De asemenea, asociatul persoană juridică ABC Press SRL şi-a cesionat cele 320 de părţi sociale (10%) către acelaşi asociat persoană fizică Paul Marius Vîjloi. Astfel, cei doi asociaţi - ABC Press SRL şi Rodica Antoniu - ies complet din firmă înainte ca aceasta să deschidă procedura de insolvenţă în instanţă.
 
Citeşte şi
Afacerile lui Strutinsky cad ca piesele de domino: După Tutun şi Ziare şi ABC Press, Mediapress Investment SRL a intrat în insolvenţă
 
Aşadar, după cesionarea tuturor acestor părţi sociale către Vîjloi, tabloul asociaţilor din SC Mediapress Investment este următorul: Sorin Gabriel Strutinsky deţine 45% dintre participările în firmă, Paul Marius Vijloi ajunge asociatul majoritar, cu 53% dintre participările la profit şi la pierderi, iar societăţile cu răspundere limitată Apex Editare Difuzare Tipărire Import Export Consignaţie şi SC Mira Press rămân cu câte 1% în firmă.
De asemenea, în cadrul aceleiaşi AGA, a fost revocat din funcţia de administrator al Mediapress Investment Sorin Lucian Vanta, ajungând să ocupe această funcţie acelaşi Paul Marius Vîjloi, care ajunge astfel persoana cea mai influentă din companie. Tot el este numit şi administrator al sucursalei Piteşti a firmei Mediapress Investment, în locul împuternicitului Alexandru Petre Răduţă.
 
Acestora li se adaugă un administrator foarte important: cel judiciar - A.C.M. Corporate IPURL. Activitatea societăţii constă în „comerţ cu amănuntul al ziarelor şi articolelor de papetărie, în magazine specializate“. În anul 2013, societatea cu 149 de salariaţi a declarat o cifră de afaceri de 19.973.661 de lei şi un profit brut de 119.385 de lei.

Paul Marius Vâjloi, partenerul de afaceri al lui Sorin Strutinsky, a fost căsătorit până în 2010 cu magistratul Daniela Vîjloi, judecător la Curtea de Apel Craiova. Cei doi au divorţat în 2010. Coincidenţa de nume nu poate fi întâmplătoare, mai ales că, potrivit vrajitorul.eu, Daniela Vîjloi şi Leonardo Marius Vîjloi locuiesc în Craiova pe aceeaşi stradă.

Paul Vîjloi figurează ca administrator în Apex Editare Difuzare Tipărire Import Export Consignaţie SRL din Cluj, Mediagsm SRL din Dolj, Mediapress Argeş SRL şi Mediapress Olt SRL.
 
Citeşte şi:
ABC Press a intrat în insolvenţă: Încă o fisură în fundaţia imperiului afacerilor lui Sorin Strutinsky

O altă firmă controlată de Sorin Strutinsky face un pas înapoi

Aproape un sfert de veac de business: Hăţişul afacerilor care au clădit „imperiul“ comercial al lui Sorin Strutinsky (galerie foto) 

„Schimbarea la faţă“ din „tripleta de aur“: Modificări majore în firmele controlate de Sorin Strutinsky

Imperiul se clatină: Mai multe societăţi la care Strutinsky este acţionar au intrat în faliment

Adio, Conpress Advertising!: Firma veterană a lui Strutinsky a intrat în faliment 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii