Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:36 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adio, Conpress Advertising! Firma veterană a lui Strutinsky a intrat în faliment

ro

16 Jul, 2014 00:00 5656 Marime text
Un nou faliment loveşte în inima afacerilor deţinute de „trezorierul“ tandemului Mazăre - Constantinescu. Societatea lui Strutinsky şi a defunctului Cârciog, nimeni alta decât Conpress Advertising, a intrat în faliment. Deşi mulţi l-au dat „dispărut din peisaj“ pe Sorin Strutinsky, după ce DNA a efectuat o serie de percheziţii acasă şi la sediul firmelor sale, acesta a răspuns mesajului transmis de redacţia cotidianului ZIUA de Constanţa.

Paradisul afacerilor trioului Mazăre - Constantinescu - Strutinsky este, din nou, zgâlţâit de probleme. Site-ul antiţepari.ro a semnalat încă o problemă apărută într-una dintre firmele de care se leagă numele lui Sorin Strutinsky. Este vorba despre Conpress Advertising SRL, societate care a intrat în faliment, termenul-limită de înscriere la masa credală fiind 31 iulie 2014. La data de 16 iunie 2014, Tribunalul Constanţa a admis cererea reprezentanţilor firmei Conpress Advertising SRL de deschidere a procedurii simplificate a insolvenţei asupra sa, numind în calitate de lichidator judiciar Cabinetul Individual de Insolvenţă Vizitiu Cătălina. Aceasta apare în dosarul cu numărul 4149/118/2014, înregistrat la Tribunalul Constanţa.

Strutinsky şi Cârciog, „sateliţi“ în jurul „planetei“ Mazăre - Constantinescu

Tot instanţa este cea care a stabilit data de 17 iulie 2014 drept termen-limită de depunere a cererilor de admitere a creanţelor, iar 31 iulie 2014 este data finală pentru depunerea cererilor de admitere a creanţelor. Prima Adunare a Creditorilor este planificată pentru data de 15 august a acestui an. Următorul termen în dosar, stabilit de Tribunalul Constanţa, este 13 octombrie 2014.
Asociaţii firmei sunt nimeni alţii decât Sorin-Gabriel Strutinsky, „trezorierul“ echipei Mazăre -Constantinescu, şi defunctul Mihail-Gheorghe Cârciog, mentorul în afaceri al trio-ului Mazăre - Constantinescu - Strutinsky. Cârciog a înfiinţat, în anii '90, revistele Expres, Expres Magazin, Infractorul, Telegraf - Constanţa, Academia Caţavencu, Cuvântul, Vip, posturile Tele 7 ABC, SOTI Neptun, TV89 Timişoara. Deşi s-a stins din viaţă în 2011, numele său apare, în continuare, legat de numeroase afaceri de la Constanţa cu cei trei. Potrivit Registrului Comerţului, Mihail Gheorghe Cârciog era asociat în firme constănţene precum C.M.C. International Holding, SOTI Cable Neptun, Conpress Group, Telegraf Advertising, Xenoti, Sigma Trading SA, Conpress Advertising, Conpress Holding şi altele. De asemenea, Cârciog administra, printre altele, firma Ana Holding SA, a lui George Copos.

Strutinsky - „Aveţi rude sau informatori în această firmă?“

Sorin Strutinsky este un personaj binecunoscut în peisajul constănţean. Acționar la peste 40 de companii, mâna dreaptă a lui Radu Mazăre şi coleg de an cu primarul Constanţei, la Universitatea de Marină Civilă, Strutinsky este „de negăsit“, conform antitepari.ro. În luna aprilie, poliţişti judiciarişti ai DNA au efectuat descinderi la domiciliul său, dar şi la firmele de contabilitate care-i gestionează afacerile.
Vă anunţăm că Sorin Strutinsky este bine-mersi! Redacţia cotidianului ZIUA de Constanţa l-a contactat pentru a afla un punct de vedere cu privire la situaţia firmei sale şi la ce se va întâmpla cu angajaţii companiei, dacă aceasta intră în faliment. După ce a respins apelurile telefonice, i-am trimis un SMS. Răspunsul său nu a întârziat să apară: „Cine sunteţi dumneavoastră să mă întrebaţi pe mine? Vă cunosc de undeva? Sunteţi angajată şi la această firmă? Aveţi rude sau informatori în această firmă? Bună ziua. Strutinsky“. O imagine face cât o mie de cuvinte, drept pentru care puteţi vedea, alături, mesajul la care facem referire, în forma sa originală...

Abonată la banul public

Potrivit Registrului Comerţului (RC), societatea Conpress Advertising SRL Constanţa a fost înfiinţată în anul 1994, iar domeniul de activitate stabilit este acela de „activităţi ale agenţiilor de publicitate“. De asemenea, RC notează că societatea a avut sechestru instituit asupra bunurilor mobile şi imobile existente în patrimoniul societăţii, care a fost ridicat în decembrie 2011. Lichidatorul judiciar al firmei este, din iunie 2014, Cătălina Vizitiu.

Potrivit antiţepari.ro, în cererea de deschidere a procedurii de insolvenţă în formă simplificată, se menţionează că firma Conpress Advertising SRL Constanţa  are datorii 1.638.247 de lei. Societatea încheiase anul 2012 cu o cifră de afaceri de 1.310.887 de lei şi pierderi de 75.336 de lei, iar pentru anul 2013, a fost raportată o cifră de afaceri de 1.333.307 lei şi pierderi de 638.822 de lei.

Numele firmei Conpress Advertising este legat şi de atribuirea unor licitaţii contra unor sume generoase atât de la CJC, cât şi de la Primăria Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • liana 16 Jul, 2014 10:25 Sunt foarte ingrijorata, oare cum se va descurca bietul de el!!!???
  • Maria 15 Jul, 2014 22:58 Stupefiant cum un ziarist de nota zece in anii 90,lucrand intr-o cladire darapanata ,cu peretii scorojiti,raspunde azi unor ziaristi de la inaltimea milioanelor de euro