Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:41 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fost director din cadrul CNADNR trimis în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită

ro

20 Apr, 2017 14:48 2372 Marime text
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:
 
CIOBANOVSCHI SILVIA NELY, la data faptei director al Direcției Lucrări Remediere Calamități din cadrul fostei Companii Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită,
 
 STAICU NICOLAE DUMITRU, la data faptei reprezentant al unei societăți comerciale, cu privire la săvârșirea infracțiunii de dare de mită.
 
Din investigaţiile efectuate s-a stabilit că, la data de 06 mai 2008, între Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara, pe de o parte, și o asociere de firme din care făcea parte și societatea reprezentată de inculpatul Staicu Nicolae Dumitru, a fost încheiat un contract de execuție de lucrări având ca și obiect consolidare a două tronsoane ale șoselei DN 57B.

În acest context, în perioada noiembrie – decembrie 2010,  inculpata Ciobanovschi Silvia Nely, în calitatea menționată mai sus, dar și în cea de președinte a comisiei de recepție a lucrărilor, a pretins și primit de la inculpatul Staicu Nicolae Dumitru mai multe foloase necuvenite în valoare totală de  14.747 lei.

Bunurile respective au fost pretinse și primite de inculpată pentru a-și îndeplini necorespunzător atribuțiile de serviciu, prin întocmirea procesului verbal de recepție la terminarea lucrărilor cu încălcarea dispozițiilor legale. Anterior, membrii comisiei de recepție constataseră că anumite lucrări contractate nu au fost executate, au fost executate parțial sau fără respectarea prevederilor proiectului, iar aspectele respective nu au fost nemenționate de inculpată în cuprinsul documentului înaintat C.N.A.D.N.R.

Un efect imediat al întocmirii documentului respectiv, după înregistrarea acestuia, a fost  faptul că societatea reprezentată de inculpatul Staicu Nicolae Dumitru a obținut, conform dispozițiilor contractuale, deblocarea sumei reprezentând  70 % din garanția de bună execuție (sumă care reprezenta un procentaj de 5% din valoarea totală a contractului).
 
În cauză s-a dispus instituirea măsurii sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri mobile și asupra unui imobil ce aparțin inculpatei Ciobanovschi Silvia Nely.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Caraș Severin, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.
 

"Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție" - au mai transmis procurorii DNA. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii