Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:22 23 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosar DNA Constanța! Judecătorii anunță primul termen în dosarul lui Dragoș Adrian Iorga, fost director în Ministerul Investițiilor!

ro

03 Jan, 2024 17:00 914 Marime text
 
 
  • Iorga Dragoș Adrian, Iorga Dragoș Adrian, fost director al Organismului Intermediar Regional pentru Programe Europene Capital Uman - Regiunea București-Ilfov (instituție aflată în subordinea Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene), este acuzat de luare de mită (două fapte ambele în formă continuată) și folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații (două fapte).
  • Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
 
Tribunalului București a stabilit primul termen în faza camerei preliminare în dosarul în care procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus (în decembrie 2023) trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a lui Iorga Dragoș Adrian, fost director al Organismului Intermediar Regional pentru Programe Europene Capital Uman - Regiunea București-Ilfov (instituție aflată în subordinea Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene).
 
Iorga Dragoș Adrian este acuzat de luare de mită (două fapte ambele în formă continuată) și folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații (două fapte).
 
Conform portalului instanțelor de judecată, primul termen a fost stabilit pentru data de 23 ianuarie 2024.
 
Oricare va fi decizia tribunalului, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel București.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:
 

La începutul anului 2021, inculpatul Iorga Dragoș Adrian, în calitatea menționată mai sus, ar fi „ajutat” două persoane (prin remiterea nelegală a subiectelor și a răspunsurilor corecte) să ocupe, prin concurs, două posturi în cadrul unui proiect derulat prin Organismul Intermediar Regional București-Ilfov, instituție aflată în subordinea Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (M.I.P.E.). În schimbul acestor „servicii” inculpatul ar fi pretins de la cele două persoane (martori în cauză) câte 1.500 lei lunar, de la data primirii primului salariu până la data finalizării proiectului, aspecte cu care cele două persoane ar fi fost de acord.
 
Conform „înțelegerii” menționate anterior, în perioada martie 2021 – octombrie 2023, inculpatul Iorga Dragoș Adrian ar fi primit de la cele două persoane suma totală de 75.600 lei.
 


În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză. De asemenea, s-a mai solicitat instanței de judecată să dispună confiscarea extinsă asupra sumelor de 10.000 dolari, 11.000 euro, 174.600 lei, cât și a cantității de 62,5 g lingouri din metal galben, ce pare a fi aur, ridicate de la inculpatul Iorga Dragoș Adrian.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Case, terenuri, ceasuri și bijuterii
Ce avere are Iorga Dragoș, director în Ministerul Investițiilor, care ar fi cercetat de procurorii DNA Constanța (DOCUMENTE)

 
Oficial de la DNA!
Acțiune fulger în Portul Constanța Sud Agigea. Patru persoane reținute


 
Curtea de Apel anunță primul termen în apel într-un dosar al DNA Constanța! Presupus prejudiciu, aproape 10 milioane euro.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii