Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:01 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Dor de Cânt Românesc“, la Cumpăna Primarul Mariana Gâju a sărbătorit Ziua Copilului. Antrenorii Belu şi Bitang, alături de cei mici (galerie foto)

ro

02 Jun, 2015 00:00 2052 Marime text
Primăria şi Consiliul Local Cumpăna au organizat, ieri, de Ziua Internaţionala a Copilului, activităţi distractive, care au avut loc în Parcul Mare din zona ANL. Astfel, timp de câteva ore, peste 600 de elevi ai Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu“, alături de prichindeii de la Grădiniţele „Florilor“ şi „Sfânta Maria“, au avut parte de momente de neuitat. Cei mici au participat la diferite jocuri şi competiţii distractive: cross, desene pe asfalt, concursuri pe biciclete, triciclete, role, înălţarea de zmeie şi de baloane. Toţi copiii au fost recompensaţi cu îngheţată şi suc.
 
Cadrele didactice au pregătit pentru copii activităţi variate în aer liber - plimbări cu trotinete şi biciclete, desene pe asfalt, jocuri cu baloane de săpun. De asemenea, Primăria şi Consiliul Local Cumpăna au oferit tuturor copiilor care au participat la activităţile organizate cu ocazia zilei de 1 Iunie îngheţată, suc şi baloane.
 
„La mulţi ani, sănătate, bucurie, fericire şi rezultate bune la învăţătură! Să-ţi păstrezi zâmbetul cald, sufletul pur şi lumina în priviri ca în prima zi când ai văzut chipul mamei! La mulţi ani, copil frumos!“, a fost urarea primită din partea primarului comunei Cumpăna, economist Mariana Gâju.
 
„1 Iunie este ziua în care încercăm să conştientizăm faptul că interesul pentru copil trebuie să fie prioritar şi că toţi copiii au nevoie de sprijinul şi de atenţia noastră, zi de zi“, a declarat viceprimarul comunei Cumpăna, Florin Neagu.
 
Tot ieri, Angelina Albu, campioana comunei Cumpăna din cadrul proiectului „Țară, țară, vrem campioane!“, a venit acasă, însoţită de antrenorii Octavian Bellu și Mariana Bitang. La doar şase ani, Angelina Albu are deja o experienţă de doi ani şi jumătate în sport. A păşit pentru prima dată într-o sala de gimnastică atunci când fosta campioană Dana Sofronie, susţinută de primarul Mariana Gâju, a început să selecteze şi să pregătească fetiţe din Cumpăna.
 
Ediţie jubiliară a Festivalului Naţional de Folclor „Dor de Cânt Românesc“
 
Totodată, nume celebre şi tineri interpreţi s-au aflat pe scena Casei de Cultură din Cumpăna. Festivalul Naţional de Folclor pentru Tineri Interpreţi „Dor de Cânt Românesc“ a ajuns la cea de-a X-a ediţie, o ediţie jubiliară în care tradiţia, folclorul şi autenticitatea neamului românesc sunt puse la loc de cinste.
 
Concursul, deschis artiştilor amatori, solişti vocali din ţară, interpreţi ai cântecului popular românesc, cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani, a fost structurat pe trei secţiuni de vârstă, evoluţiile participanţilor fiind acompaniate de Orchestra „Cristian Năstase“ din Bacău. Organizat cu sprijinul Primăriei Cumpăna, evenimentul s-a desfăşurat în sala de spectacole a Casei de Cultură din comună, pe 30 mai.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii