Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:24 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului la Cumpăna Dezbatere pe tema stopării abuzurilor asupra copiilor (galerie foto)

ro

20 Nov, 2016 10:17 5069 Marime text


La Cumpăna are loc astăzi dezbaterea cu tema „NU! Violenţei şi abuzului asupra copiilor, DA! Respectării drepturilor acestora“.  Evenimentul este organizat de Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului, sărbătorită pe 20 noiembrie. Dezbaterea a început la ora 10:00, la Centrul Multifuncţional de Asistenţă Socio-Medicală Cumpăna.  
 

Tematica abordată va fi următoarea:
  • Definirea abuzului şi a neglijării. Modalităţi şi forme de abuz şi neglijare
  • Factori favorizanţi ai abuzului
  • Categorii de abuz
  • Semne de recunoaştere a copilului abuzat
  • Modele de intervenţie în situaţii de abuz
  • Drepturile copiilor conform Convenţiei ONU cu privire la drepturile copilului şi Legii nr.272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului.
La eveniment iau parte directorul DGASPC, Petre Dincă, comisarul Sorin Bratu de la Centrul Regional Antidrog Constanţa, comisarul Marius Cristian Oprişan, de la Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa. De asemenea, un invitat special este şi preşedintele FICE România, prof. Toma Mareş. La dezbatere ia parte şi preşedintele FICE Filiala Constanţa, Vasile Ciubuca. De asemenea, în sală se află şi directorul general al Casei Judeţene de Pensii Constanţa, Cristina Samoilă, dar şi reprezentantul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, Andreea Popescu Dinică. 

Anul acesta a luat fiinţă şi FICE Filiala Constanţa, a ţinut să menţioneze reprezentantul administraţiei locale de la Cumpăna. 
 
La dezbatere sunt prezenţi şi asistenţi sociali din Constanţa, Castelu, Topalu, Rasova, dar şi de la Feteşti, din judeţul Ialomiţa. Cu toţii au vrut să marcheze Ziua Internaţionalp a Drepturilor Copilului.
 
Astăzi nu mai este de ajuns ca familia să fie suport pentru educaţia completă şi corectă a copiilor, iar aceasta este şi tema principală a dezbaterii de astăzi de la Cumpăna. 

Acţiunea de astăzi este dovada unei colaborări excepţionale între reprezentanţii autorităţilor locale din Cumpăna şi cei ai FICE de-a lungul timpului, dar şi a atenţiei pe care o acordă administraţia publică locală a educaţiei şi grijii faţă de copii. 

Parteneri în proiect sunt Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Procţia Copilului Constanţa, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali – Sucursala Teritorială Constanşa, Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Constanţa şi Tribuna Învăţământului. 

sursa foto: ZIUA de Constanta
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii