Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:12 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decebal Făgădău vrea să importe povestea transilvăneană „Untold"

ro

24 Mar, 2017 15:20 3361 Marime text
Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, susţine, în această după-amiază, o conferință de presă, urmând să participe ulterior la o dezbatere publică privind „Bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul 2017 al municipiului Constanța“.
 
În cadrul conferinţei, primarul a spus că a adresat o invitaţie celor de la Untold, pentru a organiza şi la Constanţa un festival. „Am luat decizia de a organiza un festival de sine stătător, dar cu aceeaşi echipă care are deja un palmares. Voi asigura tot suportul, ca primar, pentru un astfel de eveniment, pentru a construi un eveniment unic a infrastructurii  de genul acesta”, a spus primarul Constanţei.
 
„Avem deja evenimente de tradiţie, însă un astfel de parteneriat ar ajuta Constanţa pe o perioadă mai lungă. Oficial, suntem în această relaţie. Dacă va fi posibil, vom organiza chiar de anul acesta un eveniment cu adresabilitate internaţională”, a precizat Decebal Făgădău.
 
În cadrul evenimentului, a luat cuvântul şi Bogdan Buta, director Untold, care a spus că se bucură să găsească la Constanţa o administraţie deschisă, un oraş cu potenţial.

„Festivalul a adus venituri importante pentru Cluj până acum şi imagine internaţională. Am câştigat titlul de cel mai bun festival din Europa. În paralel, am promovat campanii sociale şi de conştientizare a tinerilor. Ne gândim să punem la Constanţa pe picioare un eveniment cu specific regional, să dezvoltăm un eveniment cu impact major pe termen lung, o atracţie internaţională. Vrem să transformăm municipiul într-un pol al distracţiei internaţionale. Vom încheia un protocol în acest sens şi vom identifica exact ce putem pune în valoare, aici, la Constanţa”, a spus directorul Untold.


Din nou, primarul Constanţei a luat cuvântul, precizând că „vom avea un produs unic, turistic, al Dobrogei”.
 

„Se anunţă deja un sezon estival bun, dar dincolo de ceea ce are de oferit natural zona noastră, Constanţa trebuie să se consacre ca o zona de distracţie, de tradiţie pentru tineri. Constanţa devine capitala neoficială de vară a României. Vom avea discuţii cu cei din sud, nord, din Delta Dunării, ca de la următoarele ediţii să-i implicăm şi pe ei”, a spus Făgădău.

În această vară, este posibil să aibă loc prima ediţie a festivalului. Pentru început, vor fi trei zile, a spus direct. directorul Untold spune că va fi muzică generalistă, nu doar electronică.


 
De asemenea, primarul Constanţei spune că nu îşi doreşte o replică a Untold, vrea ceva complementar, ce va folosi doar reţeta de succes Untold.

Festivalul va avea loc începutul sau sfârşitul sezonului estival.   
 
Costurile din fonduri publice pentru Untold nu au depăşit 7% din buget şi doar la prima ediţie. La Constanţa, administraţia nu va participa cu bani, dar va pune la dispoziţie infrastructură, aprobări, promovare, restricţii de trafic, asistenţă.
 
În ceea ce priveşte organizarea evenimentului, indiferent când va avea loc acesta, atenţia va fi îndrepată către tinerii din universităţi, întrucât vor fi nevoie de mulţi voluntari.

 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • maria 25 Mar, 2017 08:04 Dl. primar a fost informat despre semnificatia UNTOLD si ce se promoveaza prin acest concept? Ar fi cazul sa fie mai rezervat si sa consulte si opinia constantenilor. Am observat ca se cam arunca fara sa gindeasca prea mult. Se vede lipsa de experienta si dorinta de a face ceva, chiar daca da cu batul in balta.Mai bine carnaval dupa model brazilian sau o conceptie originala a Constantei.