Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:53 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curtea de Apel Constanța, amânare de pronunțare în dosarul terenurilor din Portul Tomis!

ro

21 May, 2024 16:00 706 Marime text


Curtea de Apel Constanța era așteptată să se pronunțe azi, 21 mai 2024, în dosarul terenurilor din Portul Tomis, din municipiul Constanța, cauză în care au fost trimiși în judecată Decebal Făgădău, fostul primar al municipiului Constanța, și a Marcelei Enache, (fostul secretar general al municipiului, din cadrul Consiliului Local Constanţa).
 
Cele trei terenuri din prezenta cauză (în suprafață totală de peste 1000 de metri pătrați) se află în Portul Turistic Tomis, unde în urmă cu aproximativ 20 de ani s-a început ridicarea unui bloc iar proiectul nu s-a mai terminat.

Curtea de Apel Constanța a amânat pronunțarea pentru data de 5 iunie 2024.
 
Oricare va fi decizia curții de apel, aceasta va fi definitivă.
 
Cauza a fost soluționată în primă instanță de judecătorul Gabriel Mustaţă, pe când era la Tribunalul Constanța, în prezent magistrat al Curții de Apel Constanța, prin achitarea celor doi inculpați (Decebal Făgădău și Marcela Enache), pe motiv că faptele imputate de procurori nu sunt prevăzute de legea penală. 
 
În prezent, dosarul se află în atenția completului de judecată format din judecătoarele Ștefania Pîrlogea și Georgiana Anghel Tudor, de la Curtea de Apel Constanța.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Achitare pentru Adrian Viorel Nicolaescu, fost prefect al județului Constanța, în dosarul DNA! Primul termen în apel, în septembrie 2024! (DOCUMENT)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii