Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:16 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum „forţează“ administraţia locală mâna constănţenilor Afişele-momeală despre gigacalorie, împărţite administratorilor asociaţiilor de proprietari (galerie foto)

ro

15 May, 2014 00:00 1895 Marime text
Mai mulţi constănţeni ne-au sesizat că, în cursul zilei de marţi, preşedinţii asociaţiilor de proprietari din municipiu au fost invitaţi în zona Abator, unde reprezentanţi ai Primăriei Constanţa au împărţit afişe şi tabele pentru strângerea de semnături. „Cei de la Primărie și-au permis să cheme administratorii de asociații de locatari și să-i oblige să strângă semnături“, ne-a scris un constănţean revoltat.

Am stat de vorbă cu preşedintele unei asociaţii de proprietari, care ne-a prezentat afişul şi tabelele primite. „Eu voi pune afişul la avizierul blocului. Cine doreşte, va semna. Cine nu, nu!“, ne-a spus acesta. Afişele conţin următorul mesaj: „Vrei mai multe acţiuni la Portul Constanţa? Vrei scăderea facturilor la energie termică? Semnează!“. Mai jos, sunt indicate şi locurile unde constănţenii pot merge pentru a-şi exprima acordul în acest sens: pieţele Cireşica, Brotăcei, Tomis III, Griviţei, Brick, Km 4-5, Abator, Unirii, City Park Mall, hypermarketurile Carrefour, Real, Doraly, Marvimex, dar şi la sediile asociaţiilor de proprietari. Constănţenii ar urma să semneze într-un tabel că sunt de acord cu „preluarea unui pachet suplimentar de acţiuni la portul Constanţa şi cu utilizarea banilor obţinuţi în calitate de acţionar pentru creşterea ajutorului la încălzire şi a numărului de persoane beneficiare“. Pentru confirmarea semnăturii, constănţenii trebuie să indice, pe lângă nume şi prenume, şi datele din actul de identitate, adică seria şi numărul buletinului.

Aşa cum reiese de pe afişele municipalităţii, administraţia Mazăre încearcă din nou ceea ce am putea numi o manipulare a electoratului constănţean, creând acestuia din urmă impresia că, odată cu preluarea unui nou pachet de acţiuni din Portul Constanţa, gigacaloria s-ar putea ieftini. Asta deşi în plină campanie electorală pentru alegerile din 2012, acelaşi Mazăre promitea un CET nou pentru o gigacalorie mai ieftină, lucru care, aşa cum ştim cu toţii, nu s-a întâmplat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii