Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:48 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați, despre preţul carburanţilor. Ce se va întâmpla cu supraacciza

ro

19 Sep, 2017 08:28 1576 Marime text
Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.) cere Guvernului României o soluţie la problema creşterii preţului carburantului şi aminteşte că Transporturile aduc 5% din Produsul Intern Brut.

COTAR şi celelalte patronate din Transporturi cer Guvernului României să găsească o soluţie pentru transportul comercial, de returnare a unui coeficient din supraaciză.

„Considerăm că cei care au lucrat la promovarea acestei OUG nu au luat în calcul şi oscilarea preţului de carburant, la achiziţie. Nu s-a luat în calcul nici faptul că promisiunile făcute de benzinari Guvernului nu vor fi respectate. Aşa cum era previzibil, benzinarii au mărit preţul la pompă.”, se arată în comunicat.


COTAR a participat ieri, 16 septembrie, la o întâlnire cu secretarul general al guvernului, pentru a discuta problema supraaccizei la motorină. Au mai luat parte şi alte patronate din transport, precum şi reprezentatnţi ai ANAF şi ai Guvernului.

„După a doua treaptă de mărire, respectiv 1 octombrie, vom avea o nouă întâlnire cu reprezentanţii Guvernului, pe acest subiect. Sperăm într-o rezolvare corectă şi firească pentru transportul comercial, astfel încât acest sector să nu fie afectat şi, pe cale de consecinţă, să nu scadă procentul de 5% din PIB pe care îl asigură, în prezent, transportatorii.”

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii