Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:40 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colierul metalic, în greutate de 90 de tone, de la Podul Agigea a fost coborât

ro

23 May, 2017 09:27 8449 Marime text
Colierul metalic, în greutate de 90 de tone, de la Podul Agigea a fost coborât. Pentru operațiunea de demontare au fost folosite două macarale a câte 500 tone fiecare și o nacelă care a fost ridicată la 54 m, se precizează pe cnadnr.ro.
 
Operațiunea, importantă pentru finalizarea lucrărilor la Podul Agigea, a putut fi executată doar în condiții meteo favorabile (perioade cu vant sub 9m/s).
 
Odată încheiată această etapă, graficul de lucrări poate fi respectat, atfel încât circulația să fie redeschisă la 4 benzi, fara restrictii de tonaj sau viteza, pe întreg podul cel mai târziu în data de 26 mai 2017, ora 00.00. Colierul metalic a fost montat pentru ancorarea cablurilor provizorii de susținere ale podului.
 
Au mai rămas de executat lucrări de tensionare definitivă a cablurilor de susținere, montare parapet directional, marcaj rutier orizontal și finalizarea rosturilor de dilatație. Tensionarea cablurilor se face etapizat și este importantă pentru aducerea tabierului podului la nivelul iniţial.



Sursa foto: CNAIR
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii