Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:34 03 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colierul metalic, în greutate de 90 de tone, de la Podul Agigea a fost coborât

ro

23 May, 2017 09:27 8003 Marime text
Colierul metalic, în greutate de 90 de tone, de la Podul Agigea a fost coborât. Pentru operațiunea de demontare au fost folosite două macarale a câte 500 tone fiecare și o nacelă care a fost ridicată la 54 m, se precizează pe cnadnr.ro.
 
Operațiunea, importantă pentru finalizarea lucrărilor la Podul Agigea, a putut fi executată doar în condiții meteo favorabile (perioade cu vant sub 9m/s).
 
Odată încheiată această etapă, graficul de lucrări poate fi respectat, atfel încât circulația să fie redeschisă la 4 benzi, fara restrictii de tonaj sau viteza, pe întreg podul cel mai târziu în data de 26 mai 2017, ora 00.00. Colierul metalic a fost montat pentru ancorarea cablurilor provizorii de susținere ale podului.
 
Au mai rămas de executat lucrări de tensionare definitivă a cablurilor de susținere, montare parapet directional, marcaj rutier orizontal și finalizarea rosturilor de dilatație. Tensionarea cablurilor se face etapizat și este importantă pentru aducerea tabierului podului la nivelul iniţial.Sursa foto: CNAIR

Ti-a placut articolul?

Comentarii