Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:26 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce se întâmplă cu programul de înzestrare "Corvetă multifuncţională". Explicaţii de la Guvern

ro

16 Mar, 2017 17:45 1361 Marime text
Printr-o Hotărâre de Guvern aprobată astăzi, s-au demarat procedurile legale în vederea abrogării H.G. nr.906 din 29 noiembrie 2016 privind aprobarea circumstanțelor și procedurii specifice aferente programului de înzestrare ”Corvetă multifuncțională”.
 
Abrogarea HG nr. 906/2016 este motivată de neîndeplinirea condiției suspensive prevăzute în mod specific în cuprinsul prevederilor art. 2 din actul normativ în cauză.
 
În același timp, abrogarea actului normativ reprezintă o etapă legală necesară în vederea inițierii unei noi proceduri de achiziție, cu respectarea tuturor prevederilor legale în materie, și care să obțină aprobarea prealabilă a Parlamentului României.
 
Programul strategic de înzestrare “Corvetă multifuncțională” este o prioritate majoră a Ministerului Apărării Naționale, justificată de interese esențiale de securitate ale României, urmând ca procedura de achiziție să fie inițiată în cel mai scurt timp posibil, în baza opțiunilor identificate de specialiști din Forțele Navale și din structurile cu responsabilități în achizițiile de armament, în urma aprobării Parlamentului României.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa 

Citeşte şi: 

MApN nu renunţă la achiziţionarea de corvete multifuncţionale

Veste rea pentru Forțele Navale. Executivul abrogă hotărârea de guvern privind corvetele
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii