Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:01 20 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MApN nu renunţă la achiziţionarea de corvete multifuncţionale

ro

13 Mar, 2017 17:36 1012 Marime text
Ministerul Apărării Naționale a demarat procedurile legale de adoptare a unei hotărâri de guvern, în vederea abrogării H.G. nr. 906 din 29 noiembrie 2016 privind aprobarea circumstanţelor şi procedurii specifice aferente programului strategic de înzestrare ”Corvetă multifuncţională”.

Abrogarea HG nr. 906/2016 este motivată de neîndeplinirea condiției suspensive prevăzute în mod specific în cuprinsul prevederilor art. 2 din actul normativ în cauză.

Abrogarea actului normativ în discuție reprezintă, în același timp, o etapă legală necesară în vederea inițierii unei noi proceduri de achiziție, cu respectarea tuturor prevederilor legale în materie, și care să obțină aprobarea prealabilă a Parlamentului României.

Programul strategic de înzestrare “Corvetă multifuncțională” rămâne o prioritate majoră a M.Ap.N., justificată de interese esențiale de securitate ale României, urmând ca procedura de achiziție să fie inițiată în cel mai scurt timp posibil, în baza opțiunilor identificate de specialiști din Forțele Navale și din structurile cu responsabilități în achizițiile de armament, în urma aprobării Parlamentului României.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Citeşte şi: 

Veste rea pentru Forțele Navale. Executivul abrogă hotărârea de guvern privind corvetele

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii