Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:53 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au sărbătorit 167 de ani de la naşterea lui Eminescu! În Campusul Şcolar din Cumpăna a fost dezvelit bustul poetului nepereche (galerie foto)

ro

17 Jan, 2017 00:00 2778 Marime text
Chiar dacă pe 15 ianuarie elevii erau încă în vacanţă, ziua naşterii poetului naţional, Mihai Eminescu, nu putea trece fără a fi sărbătorită de elevii localităţii constănţene Cumpăna, aşa că în prima zi de şcoală din 2017 aceştia au marcat Ziua Culturii Naţionale. Luni, de la ora 12.00, elevii Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” din Cumpăna au celebrat împlinirea a 167 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu participând la evenimentul „Dor de Eminescu”, organizat de Primăria şi Consiliul Local al comunei Cumpăna, în colaborare cu unitatea şcolară menţionată şi susţinut de preotul Teofil. Acţiunea a avut loc în incinta Campusului Şcolar Cumpăna, în cantină, care, pentru o perioadă, va fi folosită ca sală de activităţi a liceului.
 
„Astăzi, în acest locaş nou, în sala care deocamdată nu îşi poate respecta destinaţia de cantină şi va fi sală de activităţi a Liceului «Nicolae Dumitrescu», pentru cei 703 elevi care învaţă în Campusul Şcolar de la clasele a IV-a până la clasele a XII-a şi pentru cei 1.300 de elevi ai Liceului «Nicolae Dumitrescu» organizăm această primă activitate din cadrul manifestărilor culturale de la nivelul comunei Cumpăna. Primăria şi Consiliul Local Cumpăna, în parteneriat cu Liceul «Nicolae Dumitrescu», au organizat activitatea dedicată marelui poet Mihai Eminescu”, a declarat, la începutul activităţii, primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju.
 
Pătrunşi de spiritul lui Eminescu, „Luceafărul poeziei româneşti”, cel care a protejat şi a susţinut păstrarea valorilor naţionale, devenind chiar incomod pentru administraţia publică a vremii, elevii din Cumpăna au pregătit desene, au recitat poezii şi eseuri în memoria poetului. Sub îndrumarea doamnelor prof. Corina Alina Sîrbu, Ecaterina Alexandru, Mioara Teodorescu, Nicoleta Marinescu, Nina Rotaru şi Valentina Luncanu, elevii l-au omagiat pe marele poet naţional prin câteva momente literar-artistice ce au cuprins recitări de poezii, eseuri, prin reconstituirea atmosferei basmelor şi a poeziilor eminesciene, precum şi printr-o expoziţie de desene pe teme eminesciene, toate acestea având ca obiectiv valorizarea operei lirice şi epice a lui Mihai Eminescu.
 
La iniţiativa preotului Teofil, în Campusul Şcolar din Cumpăna a fost amplasat şi dezvelit bustul poetului nepereche Mihai Eminescu.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii