Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:12 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alba Imobiliare SRL, deţinută de firma unui inculpat în Dosarul Retrocedărilor şi de un offshore, şi-a schimbat sediul

ro

23 Aug, 2016 00:00 2553 Marime text


Acţionarii Guillin Investment LTD, cu sediul în Cipru şi reprezentată de Tincuţa Hârtopanu, şi Habitat şi Ambient SA, reprezentată de Valentin Gheorghe Ionescu, au decis, în Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor (AGOA) a SC Alba Imobiliare SRL din 15 iunie, schimbarea sediului societăţii. Astfel, noul sediu al Alba Imobiliare SRL va fi în oraşul Ovidiu, strada Uzinei nr. 1. Decizia AGOA a fost publicată în Monitorul Oficial din 16 august.
 
Alba Imobiliare SRL a fost înmatriculată în 2007 şi are un capital social subscris de 2.000.000 de lei, integral vărsat, compus din 200 de părţi sociale. Celor doi asociaţi, Habitat şi Ambient SA şi
Guillin Investments LTD, le revin câte 50% din capitalul social. De administrarea afacerii se ocupă Tincuţa Hîrtopanu. Alba Imobiliare SRL execută lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale.                                                                                                                                     
 
Firma Habitat şi Ambient SA a fost înmatriculată în anul 2003 şi are sediul social în municipiul Bucureşti, strada Fabrica de Cărămidă. Capitalul social subscris, de 300.000 de lei, integral vărsat, este compus din 3.000 de acţiuni. Firma este controlată de Guillin Investments Limited, cu sediul în Cipru, Nicosia, cu 93,33% din capitalul social, şi Valentin Gheorghe Ionescu, născut pe 28.03.1967, în Orbeni, Argeş, cu 6,67% din capitalul social. De administrarea firmei, care desfăşoară lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale, se ocupă Valentin Gheorghe Ionescu.
 
Potrivit Registrului Comerţului, Valentin Gheorghe Ionescu este asociat în Compania de Servicii şi Consultanţă SA, Compania de Tutun şi Ziare SA, Eco Industries Trading Group SRL, Euro Pro Construct SRL, Rezident Com SA, Sisteme Internationale de Afaceri SA, dar şi în mai multe societăţi radiate: Dusep SA, Eco Industries Trading Group SRL, Evyoly Impex SRL, Societatea Naţională de Distribuţie SA, Templum Plus SRL, Trans Media Xpress SRL

Inculpat în Dosarul Retrocedărilor

Valentin Gheorghe Ionescu este unul dintre cei 37 de inculpaţi din Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, în care mai sunt cercetaţi Radu Mazăre, Nicuşor Constantinescu şi mai mulţi funcţionari din Primărie. Mazăre şi Ionescu au fost trimişi în judecată în 2008 pentru fapte diferite: unul pentru abuz în serviciu, iar celălalt pentru complicitate.
 
Numele lui Valentin Gheorghe Ionescu este des întâlnit în peisajul afaceristic constănţean. Implicat în businessuri cu eoliene, terenuri şi centre comerciale, Ionescu a crescut alături de fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, şi de fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, cei trei fiind colegi la Institutul de Marină, probabil acela fiind punctul de plecare al prieteniei şi colaborării lor. Alături de Georgică Giurgiucanu, Mihai Camboianu, Cristian Borcea şi Nicuşor Constantinescu, Ionescu a reuşit să intre în posesia unor terenuri din zone foarte bune ale Constanţei, majoritatea făcând parte din averea familiei Movilă.

Societatea Sisteme Internaţionale de Afaceri SA, în care Valentin Gheorghe Ionescu este asociat, apare în dosarul în care este cercetat Sorin Strutinsky, „trezorierul“ tandemului Radu Mazăre - Nicuşor Daniel Constantinescu.

Citeşte şi 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii