Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:33 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Nu vorbim despre bufuri imobiliare sau terenuri retrocedate“ Ema Gavrilă, fosta iubită a lui Alexandru Mazăre, caută aur în Apuseni

ro

05 Aug, 2015 00:00 5137 Marime text
Zăcământul aurifer de la Baia de Arieş, perimetrul Geamăna - Colţii Lăzarului, judeţul Alba, va fi explorat în vederea exploatării de firma Blueberry Ridge Minerals SRL, relateazăbn24.ro. Cine este însă Blueberry Ridge Minerals SRL? Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, firma, cu sediul social în Deva (expirat din 2012), înfiinţată în 2011, este administrată de Ema Gavrilă (Emanuela Dana Gavrilă, conform datelor din buletin) încă de la data fondării, dar şi de unicul asociat al firmei - Ernest John III Dahlman.
 
Fost candidat la Primăria Costineşti şi şefa Organizaţiei Locale a PSD Costineşti, Ema Gavrilă este mai cunoscută publicului drept fosta iubită a senatorului Alexandru Mazăre, fratele fostului primar al Constanţei, Radu Mazăre. La alegerile parlamentare din 2012, Ema Gavrilă a râvnit la un loc de parlamentar pentru Colegiul 5, candidând însă din partea PPDD. Ema Gavrilă a ocupat şi funcţia de director al Tomis Mall, însă era „în cărţi“ şi pentru ocuparea funcţiei de director al Polus Center, mall-ul care ar fi trebuit să se deschidă în Constanţa.
 
În 2011, pe 9 noiembrie, a fost înregistrată societatea comercială Blueberry Ridge Minerals SRL, avându-l ca asociat unic pe Ernest John III Dahlman, de cetăţenie americană, născut în noiembrie 1969, domiciliat în New York, nimeni altul decât iubitul său de la vremea respectivă. Firma are ca obiect de activitate „extracţia minereurilor metalifere neferoase“.

Aurul din Apuseni

Potrivit vrăjitorul.eu, de la înfiinţare până în prezent, firma nu a avut niciun angajat şi nu a prestat nicio activitate. La finele anului 2013, firma raporta o cifră nulă de afaceri şi pierderi de aproape 190.000 de lei. Acest lucru nu a împiedicat însă Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) să îi acorde licenţă pentru explorarea zăcământului aurifer de la Baia de Arieş. „În august 2014, pentru acelaşi perimetru a mai fost depusă o ofertă la ANRM, dar firma respectivă a fost descalificată, pentru ca la noul concurs să câştige Blueberry Ridge Minerals SRL“, se arată pe bn24.ro.

„Am obţinut avizul pentru explorare la Baia de Arieş. Până la exploatare mai este cale lungă, dacă după această etapă se va vedea că există zăcământ care să poată fi exploatat. Există trei etape: prospectare, explorare şi exploatare. Noi suntem acum în cea de-a doua etapă. Ne-am înscris la licitaţie, la ANRM, şi am câştigat acest drept de explorare, care se va desfăşura pe o perioadă de minimum un an. Trebuie să vedem dacă acolo există sau nu aur, dacă merită investiţia“, a declarat Ema Gavrilă, pentru ZIUA de Constanţa. Aceasta nu a dorit însă să ne vorbească despre costurile acestei investiţii. „Firma noastră este una cu capital integral românesc. În aceste zone, sunt localităţi întregi unde oamenii nu mai au locuri de muncă, după închiderea minelor. Prezenţa noastră aici generează şi locuri de muncă pentru localnici, chiar şi în această etapă. Este o investiţie pe termen lung. Nu vorbim despre bufuri imobiliare sau despre terenuri retrocedate“, a mai spus Ema Gavrilă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii