Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:02 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zile grele pentru un prieten al tandemului Mazăre-Constantinescu? Un teren deţinut de Valentin Ionescu în zona Compozitorilor, scos la mezat

ro

24 Oct, 2015 00:00 3390 Marime text
După ce executorul judecătoresc Sarkis a anunţat valorificarea unui imobil situat pe strada Mihai Viteazu nr. 60, proprietate a societăţii Sisteme Internaţionale de Afaceri SA, iată că un nou bun imobil al lui Valentin Gheorghe Ionescu, fost coleg la Institutul de Marină cu Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu, este scos la mezat.
 
De data aceasta, vorbim de un teren situat pe strada Baba Novac, zona Compozitorilor. Serviciul Public de Impozite şi Taxe din Constanţa face cunoscut faptul că, pe data de 13 noiembrie, vor fi vândute, prin licitaţie publică, bunurile imobile, proprietate a debitorului SC Rezident Com SA. Licitaţia va avea loc la sediul SPIT Constanţa din strada Badea Cârţan nr. 3. Constănţenii vor putea achiziţiona un teren de 712 mp, care face parte din Lotul 56, identificat cu număr cadastral 113013, situat în zona Compozitorilor, strada Baba Novac. Bunul imobil a fost evaluat la preţul de 641.944 de lei, exclusiv TVA.
 
Cei interesaţi de cumpărarea bunurilor sunt invitaţi să prezinte, până la termenul de vânzare sau, în cazul vânzării prin licitaţie, până în ziua precedentă termenului de vânzare: oferte de cumpărare, în cazul vânzării prin licitaţie, dovada plăţii taxei de participare, reprezentând 10% din preţul de pornire a licitaţiei, împuternicirea persoanei care îl reprezintă pe ofertant.

Despre Rezident Com SA

Rezident Com SA a fost înfiinţată în anul 2003 şi are sediul social în municipiul Bucureşti, strada Octav Cocărăscu. Capitalul social subscris, de 90.000 de lei, este compus din 120 de acţiuni. Acţionar persoană juridică este Master Job Limited, cu sediul în Cipru, Nicosia, căruia îi revin 16 acţiuni (96,66% din capitalul social). Acţionar persoană fizică este Valentin Gheorghe Ionescu, cu patru acţiuni (3,34% din capitalul social). Administratorul afacerii, care se ocupă de „cumpărarea şi vânzarea de bunuri imobiliare proprii“, este Valentin Gheorghe Ionescu.

O suprafaţă de teren din lotul 56, pentru Centrul Comercial Lidl 

Reamintim că Centrul Comercial Lidl de pe strada Baba Novac a fost construit pe o suprafaţă de 6.660 mp, compusă din două terenuri, formate din lotul 56/14, de 6.167 mp, proprietate a SC Rezident Com SRL, conform actului de dezmembrare 758 din 26 noiembrie 2009, şi lotul 57, de 491 mp, a SC Soval International SRL, conform contractului de vânzare-cumpărare 20155 din 2006. Actul de dezmembrare 758 din 26 noiembrie 2009 arată că lotul 56, având o suprafaţă totală de 10.210 mp şi număr cadastral 112.788, înscris în Cartea Funciară nr. 100.309, achiziţionat prin contractul de vânzare-cumpărare 3117 din 14 august 2008, a fost împărţit în 14 loturi. Potrivit aceluiaşi act, proprietatea a fost evaluată la 13.200.000 de lei.

Inculpat în Dosarul Retrocedărilor

Valentin Gheorghe Ionescu este un nume des întâlnit în peisajul afaceristic constănţean. Implicat în business-uri cu eoliene, terenuri şi centre comerciale, Ionescu a crescut alături de fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, şi de Nicuşor Constantinescu, cei trei fiind colegi la Institutul de Marină, probabil acela fiind punctul de plecare al prieteniei şi colaborării lor.

 
Alături de Georgică Giurgiucanu, Mihai Camboianu, Cristian Borcea şi preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, Ionescu a reuşit să intre în posesia unor terenuri din zone foarte bune ale Constanţei, majoritatea făcând parte din averea familiei Movilă.

Afaceri

Numele lui Valentin Gheorghe Ionescu mai apare, potrivit Registrului Comerţului, în societăţile: Compania de Servicii şi Consultanţă SA, Compania de Tutun şi Ziare SA, Dusep SA (lichidare), Eco Industries Trading Group SRL, Euro Pro Construct SRL (întrerupere temporară de activitate), Evyoly Impex SRL (radiată), Habitat şi Ambient SA, Jacobs Hendrix & Partners SRL (lichidare), Millenium Global Development SA (radiată), Rezident Com SA, Societatea Naţională de Distribuţie SA (lichidare), Templum Plus SRL (întrerupere temporară de activitate), Trans Media Xpress SRL (radiată).

Citeşte şi

Lidl - afacerea acoliţilor lui Mazăre?!

Proprietatea unui inculpat din Dosarul Retrocedărilor, de vânzare

Sisteme Internaţionale de Afaceri SA şi Cristian Serghie îşi vor creanţele: Mamaia Luxury Construction SRL îşi vinde tractorul Lamborghini

Firma apare în Dosarul Retrocedărilor: Terenul Sisteme Internaţionale de Afaceri SA, scos la mezat pentru a treia oară

Coleg cu greii Constanţei: Un inculpat din Dosarul Retrocedărilor, executat de Fisc (document + rechizitoriu)

Un imobil de pe strada Poporului, scos la licitaţie de un executor judecătoresc (document+galerie foto)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii