Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:52 13 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Utilaje furate de 2.000.000 de euro, găsite la Constanţa

ro

06 Mar, 2011 15:52 3265 Marime text
img_0816.jpgOperaţiune de amploare a poliţiştilor de frontieră constănţeni, sub coordonarea procurorilor Structurii Centrale a DIICOT şi cu sprijinul informativ al structurilor MAI. Aproape 20 de utile în valoare de circa 2.000.000 de euro au fost indisponibilizate în ultimele 48 de ore pe raza judeţului Constanţa, au informat reprezentanţii Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră.

Autorităţile au precizat că operaţiunea s-a desfăşurat vineri, sub coordonarea DIICOT şi cu sprijinul structurilor MAI, la acţiune luând parte, în afară de poliţiştii de frontieră constănţeni, comisari ai Gărzii Financiare. Oamenii legii desfăşurau o anchetă menită să ducă la identificarea unor utilaje de mare capacitate, despre care existau indicii că ar fi fost furate din ţări ale Comunităţii Europene. Deşi operaţiunea s-a desfăşurat pe întreaga suprafaţă a judeţului, localităţile de interes au fost în principal Lumina, Ovidiu, Plopeni, Runcu, Cariera Sitorman şi Constanţa. „Din zonele sus-menţionate au fost indisponibilizate 19 utilaje constând în tractoare, buldozere, pick-hammere, excavatoare, vibrocompactoare şi alte tipuri (produse ale unor companii de profil, Caterpillar, New Holland, Terex, Bomag, Komatsu etc)“, au precizat oficialii IJPF Constanţa. De asemenea, aceştia au mai precizat că ridicarea utilajelor nu s-a realizat fără incidente, „în sensul că majoritatea utilizatorilor şi proprietarilor acestora s-au împotrivit destul de vehement punerii în aplicare a ordonanţei emise de procurorii DIICOT Bucureşti“. Pe cale de consecinţă, pentru două persoane în cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit referate pe care le-au înaintat procurorilor, pentru luarea măsurilor legale ce se impun. „Utilajele au fost aduse la sediul IJPF Constanţa, urmând ca, sub coordonarea procurorilor de caz, poliţiştii de frontieră şi reprezentanţii Gărzii Financiare să realizeze verificări complexe asupra autenticităţii plăcuţelor de înmatriculare, codurilor VIN, a documentelor legale necesare achiziţionării, deţinerii şi utilizării acestora şi alte investigaţii specifice“. Nu în ultimul rând, autorităţile au mai spus că la o primă evaluare a celor 19 utilaje, valoarea acestora s-ar ridica la două milioane de euro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • chrme314 06 Mar, 2011 12:58 Se stia de mult timp de acest lucru dar din pacate constat ca doar o mica parte din ele au fost identificate. Niste jurnalisti inteligenti daca ar pune lucrurile cap la cap si-ar mai da seama unde ar mai putea exista astfel de utilaje in judetul constanta. Firme cu mari cifre de afaceri detin asemenea utilaje si cumparate cu buna stiinta.......sunt curios ce se va intampla in urmatoarea perioada.