Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:48 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Transplant incredibil, dupa o operatie de 18 ore

ro

28 Aug, 2010 18:32 1241 Marime text
In Louisville, S.U.A., a fost realizata o interventie chirurgicala mai putin obisnuita: dupa o operatie de 18 ore, unui pacient i-au fost transplantate doua maini.

Este pentru a treia oara cand se realizeaza o astfel de procedura. In 1999, s-a facut transplantul unei singure maini. Operatia de acum a avut parte si de mediatizare din partea unui doctor al spitalului, in timp real, pe Twitter, informeaza Fox News.

"Mai avem mult timp pana sa putem spune ca a fost o operatie reusita, dar arata bine pana acum", a declarat Joseph Kutz, membru al echipei chirurgicale care a realizat acest dublu transplant mai putin obisnuit.

Pacientul a fost victima unui incendiu, in urma caruia s-a ales cu arsuri grave la ambele maini. In plus, doctorii se declara optimisti in privinta unei bune recuperari a capacitatilor motorii ale mainiilor.

Ambele maini au fost luate de la un singur donator, dar nu se stie mai mult in privinta identitatii acestuia. Recuperarea totala a pacientului care a suferit transplantul va dura aproximativ trei luni.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii