Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:18 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şoferii au stat ore întregi în trafic Pentru „fluidizarea traficului”, poliţiştii i-au îndemnat pe turişti să ia bac-ul

ro

16 Aug, 2011 21:36 822 Marime text

„În viaţa mea n-am mai văzut aşa ceva", îşi face cruce tanti Mioara, fericită şi înfricoşată în acelaşi timp. Ca unică posesoare de chioşc de pe o zonă de câţiva kilometri, se pare că s-a revărsat norocul peste ea: miile de români care stau de ore bune la coadă ca să treacă Dunărea "în ţară" i-au golit toată debaraua de eugenii, chipsuri şi apă plată. Coada se întinde pe 10 kilometri. Sunt românii care se întorc din minivacanţa de Sfânta Maria, petrecută în Bulgaria. Podul de la Giurgiu este în reparaţii, se circulă chinuit pe un singur fir, aşa că lumea a luat-o pe la Ostrov, să treacă Dunărea cu bacul. Lor li s-au adăugat şi şoferii care vin de la Constanţa, de la litoralul românesc, pe care poliţia i-a dirijat pentru "fluidizarea traficului" pe "variante ocolitoare", ştiut fiind că la Podul de la Cernavodă se lucrează. De la locul unde se ia bacul, coada şerpuieşte prin paşnicul oraş româno-bulgar Silistra, iese în câmp şi se termină undeva între vii. Un autoturism cu câţiva cetăţeni români şi spanioli, venit de la Constanţa, ajunge la "coada" cozii iar şoferul întreabă ingenuu: "E vreun accident, de ce se stă?" Domnul provoacă hohote de râs. Lumea îi întâmpină pe nou veniţi cu simpatie: nenorocirea la comun este mai suportabilă.

Spre mijlocul cozii, lucrurile se schimbă. După două-trei ore de stat într-o coloană care nu se mişcă, nervii sunt întinşi la maximum. Apar şi nelipsiţii şmecheri care se bagă în faţă, iar şoferii cu simţ de răspundere se organizează ad-hoc în patrule pentru descurajarea acestora. Un tip cu Audi o ia uşurel pe lângă coloana de maşini. Este oprit de un domn vigilent. Urmarea o vedeţi aici:

La o răscruce câţiva cetăţeni nervoşi coboară din maşini cu pumnii aruncaţi în faţă, dar se reped înapoi în autoturisme când coloana se mişcă pentru câţiva metri.

În total sunt cinci bacuri, patru ale unei companii private (care încarcă circa 20 de autoturisme) şi unul al Navromului (care are o capacitate de 50 de locuri), pregătite să muncească toată noaptea pentru a-i aduce acasă pe românii veniţi din Bulgaria. Spre miezul nopţii, de la difuzoarele mai multor maşini se revarsă muzică dată la maximum iar cineva are ideea să lumineze un minut noaptea din Ostrov cu artificii.

http://www.gandul.info/news/gandul-tv-mii-de-romani-s-au-luptat-luni-seara-sa-ia-bacul-8624855

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii