Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:06 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scrisoarea lui Victor Ponta către preşedintele Băsescu

ro

07 Oct, 2010 16:56 1086 Marime text
Preşedintele PSD Victor Ponta îi cere, într-o scrisoare preşedintelui Traian Băsescu, să facă un gest de responsabilitate politică şi să trimită Legea pensiilor înapoi la Parlament întrucât a fost adoptată în mod fraudulos în Camera Deputaţilor cu concursul direct al Robertei Anastase

„Parlamentul este principala instituţie a unui stat democrat, prin rolul său reprezentativ larg. Nu există pericol mai mare pentru buna funcţionare a  instituţiilor statului decât ignorarea nerespectării Legii, a furtului, în cadrul unei instituţii precum Camera Deputaţilor. Dacă într-un stat se acceptă un astfel de abuz, atunci putem vorbi despre finalul de facto al statului de drept. Este datoria dumneavoastră ca în acest moment de maximă tensiune să faceţi un gest de reală responsabilitate politică şi să trimiteţi Legea privind sistemul unitar de pensii publice înapoi la Parlament, pentru ca aceasta să fie votată prin respectarea procedurilor şi a legii“, scrie Victor Ponta preşedintelui Băsescu.
Ponta îi sugerează şi care este soluţia potrivită pentru această situaţie şi ce nu ar fi bine să facă. „Decizia de a retrimite Legea privind sistemul unitar de pensii publice la Parlament este singura soluţie de a pune capăt suspendării statului de drept în România, din cauza fraudei fără precedent care s-a petrecut în Camera  Deputaţilor. Dacă veţi refuza să luaţi o astfel de decizie – singura normală pentru respectarea legii – atunci veţi deveni părtaş la furtul legislativ prin care Legea privind sistemul unitar de pensii publice a trecut de Camera anterior menţionată a Parlamentului. Ca atare, vă veţi asuma conştient riscurile politice generate de această situaţie“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • andrei 07 Oct, 2010 16:13 Intai il ameninta si apoi il roaga printr-o scrisoare? Oare ce este in capul lui Ponta?