Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:04 03 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Nicolae Matei „Ne propunem să aducem cât mai mulţi bani la Năvodari“

ro

07 Feb, 2012 13:24 959 Marime text

sedinta_2.jpgPrimarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei a convocat pentru, ieri, Consiliul Local în şedinţă extraodinară pentru a supune dezbaterii şi aprobării proiectul bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul în curs. Primarul Nicolae Matei a ţinut să amintească tuturor că fondurile discutate să intre în calcul pentru venituri şi cheltuieli în 2012 sunt „responsabile cu perioada dificilă pe care România o traversează, perioadă în care economia nu este tocmai potrivită pentru a propune proiecte măreţe". „Ne propunem să aducem cât mai mulţi bani la Năvodari. Este visul oricărui primar să aducă investitori, să deruleze proiecte care să vină în sprijinul cetăţenilor, iar noi tocmai asta facem la Năvodari", a declarat primarul Nicolae Matei în susţinerea proiectului de buget aprobat, cu unanimitate de voturi de consilierii locali.

Locuinţele la mansardă vor putea fi cumpărate şi prin „Prima Casă"

Primul proiect propus de primar în cadrul şedinţei s-a referit la completarea HCL 221/15.09.2011 privind completarea modului prin care pot fi achiziţionate apartamentele la mansardă. În acest sens, cei interesaţi vor putea, prin adoptarea acestei hotărâri a CL, să-şi cumpere locuinţele la mansară scoase la vânzare în oraş şi prin creditul „Prima Casă". Mai exact, primarul doreşte ca la acest proiect să fie anexată o clauză care să precizeze aceste noutăţi aprobate de CL. Cel de-al doilea proiect propus înscris pe ordinea de zi şi aprobat de CL se referă la modificările organigramei şi a statului de funcţii a SC Termica Năvodari SRL. Amintim că în una dintre hotărârile anterioare, CL a aprobat ca Termica să poată presta servicii către Asociaţiile de Proprietari din oraş şi era necesară aprobarea unei completări a acestei hotărâri prin care să poată fi angajat personal care să presteze aceste servicii. În acest sens, urmează ca Termica Năvodari SRL să angajeze un număr de 40 de persoane.

Se impune o nouă sectorizare a străzilor

Consilierii locali au disctuat în cadrul şedinţei şi conţinutul unei adrese venite din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, ce propune administraţiei condusă de Matei colaborare pentru sectorizarea străzilor pentru a fi stabilite noile circumscripţii şcolare întrucât creşterea numărului populaţiei face imposibilă preczarea unui număr corect al copiilor ce urmează a intra în clasa I în anul şcolar viitor. Urmare a acestei adrese, primarul Nicolae Matei şi CL Năvodari au decis colaborarea între autoritatea locală, grădiniţele din oraş şi ISJ pentru noua sectorizare. Administraţia condusă de Matei şi conducerile grădiniţelor din Năvodari s-au angajat să facă propuneri de sectorizare pentru noul an şcolar, astfel încât să se cunoască cu exactitate numărul elevilor care vor intra în clasa I.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii