Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:54 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Polonia nu va decreta stare de urgenta din cauza inundatiilor

ro

20 May, 2010 17:29 824 Marime text

Premierul polonez Donald Tusk a declarat că nu va decreta stare de urgenţă din cauza inundaţiilor care au afectat unele părţi din sudul Poloniei, provocând moartea a cel puţin şase persoane.

După o reuniune a celulei de criză a Guvernului, ce a avut loc miercuri noapte, Tusk a declaratcă decretarea stării de urgenţă nu va ajuta eforturile din regiune. Decretarea stării de urgenţă ar fi dus la o amânare a alegerilor prezidenţiale, ce ar urma să aibă loc în 20 iunie. "Când am întrebat (serviciile locale de intervenţie - n.red.) dacă decretarea stării de urgenţă le-ar ajuta în acest stadiu foarte important al operaţiunilor - de a salva oamenii şi de a apăra proprietăţile de apă - au spus explicit că nu este nevoie", a precizat premierul.

Starea de urgenţă le-ar permite autorităţilor locale să forţeze populaţia să părăsească zonele cu risc de crescut de inundaţii, după ce mulţi polonezi au preferat să rămână în casele inundate. Tusk a apreciat că o "colaborare cu oamenii este mai bună decât forţarea". Schimbarea statutului legal al operaţiuniinu i-ar îmbunătăţi eficienţa, a adăugat el.

Inundaţiile, cele mai grave din Polonia după 1997, s-au soldat până în prezent cu şase morţi. Premierul a estimat pagubele la două miliarde de euro şi a anunţat asistenţă financiară pentru victime.

Sursa: newsin.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii